Abuzurile lui Mocanu (IV). Înjurături, vorbe grele şi umilinţe greu de îndurat

Al treilea poliţist reclamă comportamentul abuziv al comandantului Poliţiei Lupeni, Dănuţ Mocanu. Acesta vorbeşte despre înjurături, vorbe grele şi umilinţe greu de îndurat pentru colegii lui, mai ales pentru femeile obligate să  lucreze în subordinea comandantului. Mărturiile poliţiştilor continuă, în vreme ce reprezentanţii Corpului de Control al IGPR verifică toate reclamaţiile lor în această săptămână.

Ziarul Hunedoreanului: Cum aţi ajuns şi dumneavoastră să faceţi parte din rândul celor care i-au făcut raport comandantului Dănuţ Mocanu?

Poliţist: În momentul în care am ajuns să scriu raportul împotriva domnului comandant am considerat că în anii 2016, 2017, nu se poate ca un om ca el să conducă o instituţie publică.

Ziarul Hunedoreanului: Există date despre derapajale dumnealui şi în anii trecuţi. De ce abia în decembrie aţi hotărât să vorbiţi?

Poliţist: Eu, în momentul în care am luat această decizie, a fost momentul în care l-am cunoscut şi am văzut ceea ce poate.

ZHD: Pe propria piele?

P.: Nu neapărat. Mai puţin pe propria mea piele, ci mai mult pe cea a colegilor.

ZHD: Ce v-a deranjat la acţiunile lui?

P.:  Comportamentul faţă de mine a fost arogant, că de înjurat am fost printre colegii “norocoşi”, care nu au apucat să fie înjuraţi, care au scăpat de gura dânsului. Dar am asistat de foarte multe ori când colegi de-ai mei au fost certaţi, jigniţi, umiliţi, fără să greşească profesional şi de multe ori fără să greşească deloc. Deci fără motiv, doar aşa, ca să îşi exprime şefia, puterea şi supremaţia faţă de noi.

ZHD: Toată lumea vorbeşte de jigniri, dar o spune la modul generic. Ce înseamnă, concret, jignire? Şi ce înseamnă umilinţă?

P.: Umilinţă e în momentul în care, de faţă cu aproximativ 20 de colegi, dimineaţa, eşti înjurat: “să-mi s… p…!”, “să-mi bag p… în capul tău de prost”, “nu te duce mintea”, “eşti un nimeni”. Pe alţi colegi i-a înjurat şi de familie.

ZHD: Cu colegele dvs cum se purta?

P.: La fel. Şi ele au fost jignite şi umilite fără motiv. Nu s-a ţinut cont niciodată că este o femeie. Este un vocabular la noi în poliţie de zici că suntem în junglă. Colega noastră, Domintean Elena, a plecat plângând în foarte multe rânduri din sediul poliţiei.

ZHD: Dar am încercat să vorbesc cu această colegă şi la momentul respectiv susţinea că nu are nimic de reclamat…

P.: Nu putea. Noi am avut tot timpul pumnul în gură. Nu înţelegeţi că noi astea le păţim de mult, dar am avut pumnul în gură tot timpul? Nu aţi trecut prin ce am trecut noi. Omul este foarte puternic! De ce n-au putut să zică Strama, Udvar, toţi colegii noştri care au plecat? Au încercat să spună pe calea dreptăţii, au făcut plângeri şi au descoperit dosare de doi ani de zile, în care erau doar coperţile.

ZHD: Am vorbit şi cu o altă doamnă, Maria Moldovan, care începuse să plângă la telefon şi, totuşi, nu a vrut să vorbească…

P.: Eu ce v-am spus? Maria Moldovan, la fel, pleca plângând din poliţie. De multe ori am văzut-o plecând plângând. Nu am asistat la discuţii, că te prinde numai tu cu el şi atunci te calcă în picioare. Pe mine m-a făcut cu ou şi cu oţet, dar nu pot să demonstrez, pentru că mai erau doi colegi care sunt ai lui. Şi niciodată n-or să spună, “da, mă, aşa a zis şeful”. N-ai cum să demonstrezi. Doar îţi vezi colegul ieşind din birou, plângând, cu ochii aşa, roşu la faţă şi după aceea iese el. Păi, din ce motiv?

ZHD: Ce speraţi să facă cei din Corpul de Control?

P.: Sper să îşi facă treaba, să ţină cont de rapoartele scrise de noi, să verifice aspectele şi să ia deciziile legale în acest sens.

ZHD: În anii aceştia au mai fost tot felul de controale. Nu s-a luat nicio măsură. Credeţi că acum se vor lua? De ce?

P.: Nu putem fi siguri, dar să sperăm că se vor lua. Că se va schimba ceva. Nu se poate să mai ascundem adevărul.

ZHD: Consideraţi că cei din conducerea IPJ Hunedoara au vreo vină, legat de faptul că omul acesta a fost ţinut pe funcţie atâţia ani, cu toate reclamaţiile?

P.: Cred că trebuiau să se sesizeze şi din oficiu, probabil asta este şi datoria lor, să ştie mediul dintr-o subunitate. Cred că trebuiau să ştie şi să se ia măsuri din timp. Dar aşteptăm şi acum, niciodată nu e prea târziu. Noi nu ne vom opri până nu va afla toată lumea cine este Dănuţ Mocanu.

ZHD: Şi dacă cei de la Corpul de Control vor stabili că nu aveţi dreptate?

P.: Vom ataca decizia lor şi vom merge şi mai sus.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva