Abuzurile lui Mocanu (IV). Înjurături, vorbe grele şi umilinţe greu de îndurat

Al treilea poliţist reclamă comportamentul abuziv al comandantului Poliţiei Lupeni, Dănuţ Mocanu. Acesta vorbeşte despre înjurături, vorbe grele şi umilinţe greu de îndurat pentru colegii lui, mai ales pentru femeile obligate să  lucreze în subordinea comandantului. Mărturiile poliţiştilor continuă, în vreme ce reprezentanţii Corpului de Control al IGPR verifică toate reclamaţiile lor în această săptămână.

Ziarul Hunedoreanului: Cum aţi ajuns şi dumneavoastră să faceţi parte din rândul celor care i-au făcut raport comandantului Dănuţ Mocanu?

Poliţist: În momentul în care am ajuns să scriu raportul împotriva domnului comandant am considerat că în anii 2016, 2017, nu se poate ca un om ca el să conducă o instituţie publică.

Ziarul Hunedoreanului: Există date despre derapajale dumnealui şi în anii trecuţi. De ce abia în decembrie aţi hotărât să vorbiţi?

Poliţist: Eu, în momentul în care am luat această decizie, a fost momentul în care l-am cunoscut şi am văzut ceea ce poate.

ZHD: Pe propria piele?

P.: Nu neapărat. Mai puţin pe propria mea piele, ci mai mult pe cea a colegilor.

ZHD: Ce v-a deranjat la acţiunile lui?

P.:  Comportamentul faţă de mine a fost arogant, că de înjurat am fost printre colegii “norocoşi”, care nu au apucat să fie înjuraţi, care au scăpat de gura dânsului. Dar am asistat de foarte multe ori când colegi de-ai mei au fost certaţi, jigniţi, umiliţi, fără să greşească profesional şi de multe ori fără să greşească deloc. Deci fără motiv, doar aşa, ca să îşi exprime şefia, puterea şi supremaţia faţă de noi.

ZHD: Toată lumea vorbeşte de jigniri, dar o spune la modul generic. Ce înseamnă, concret, jignire? Şi ce înseamnă umilinţă?

P.: Umilinţă e în momentul în care, de faţă cu aproximativ 20 de colegi, dimineaţa, eşti înjurat: “să-mi s… p…!”, “să-mi bag p… în capul tău de prost”, “nu te duce mintea”, “eşti un nimeni”. Pe alţi colegi i-a înjurat şi de familie.

ZHD: Cu colegele dvs cum se purta?

P.: La fel. Şi ele au fost jignite şi umilite fără motiv. Nu s-a ţinut cont niciodată că este o femeie. Este un vocabular la noi în poliţie de zici că suntem în junglă. Colega noastră, Domintean Elena, a plecat plângând în foarte multe rânduri din sediul poliţiei.

ZHD: Dar am încercat să vorbesc cu această colegă şi la momentul respectiv susţinea că nu are nimic de reclamat…

P.: Nu putea. Noi am avut tot timpul pumnul în gură. Nu înţelegeţi că noi astea le păţim de mult, dar am avut pumnul în gură tot timpul? Nu aţi trecut prin ce am trecut noi. Omul este foarte puternic! De ce n-au putut să zică Strama, Udvar, toţi colegii noştri care au plecat? Au încercat să spună pe calea dreptăţii, au făcut plângeri şi au descoperit dosare de doi ani de zile, în care erau doar coperţile.

ZHD: Am vorbit şi cu o altă doamnă, Maria Moldovan, care începuse să plângă la telefon şi, totuşi, nu a vrut să vorbească…

P.: Eu ce v-am spus? Maria Moldovan, la fel, pleca plângând din poliţie. De multe ori am văzut-o plecând plângând. Nu am asistat la discuţii, că te prinde numai tu cu el şi atunci te calcă în picioare. Pe mine m-a făcut cu ou şi cu oţet, dar nu pot să demonstrez, pentru că mai erau doi colegi care sunt ai lui. Şi niciodată n-or să spună, “da, mă, aşa a zis şeful”. N-ai cum să demonstrezi. Doar îţi vezi colegul ieşind din birou, plângând, cu ochii aşa, roşu la faţă şi după aceea iese el. Păi, din ce motiv?

ZHD: Ce speraţi să facă cei din Corpul de Control?

P.: Sper să îşi facă treaba, să ţină cont de rapoartele scrise de noi, să verifice aspectele şi să ia deciziile legale în acest sens.

ZHD: În anii aceştia au mai fost tot felul de controale. Nu s-a luat nicio măsură. Credeţi că acum se vor lua? De ce?

P.: Nu putem fi siguri, dar să sperăm că se vor lua. Că se va schimba ceva. Nu se poate să mai ascundem adevărul.

ZHD: Consideraţi că cei din conducerea IPJ Hunedoara au vreo vină, legat de faptul că omul acesta a fost ţinut pe funcţie atâţia ani, cu toate reclamaţiile?

P.: Cred că trebuiau să se sesizeze şi din oficiu, probabil asta este şi datoria lor, să ştie mediul dintr-o subunitate. Cred că trebuiau să ştie şi să se ia măsuri din timp. Dar aşteptăm şi acum, niciodată nu e prea târziu. Noi nu ne vom opri până nu va afla toată lumea cine este Dănuţ Mocanu.

ZHD: Şi dacă cei de la Corpul de Control vor stabili că nu aveţi dreptate?

P.: Vom ataca decizia lor şi vom merge şi mai sus.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!         ”Comorile naturii” 2019. Elevi din 20 de localităţi s-au întrecut în cunoştinţe despre ariile protejate         VORBE, NU FAPTE! Protest cetăţenesc în Sântandrei, la „Zebra Morții”. Un an de când CJ Hunedoara a trâmbiţat un giratoriu care n-a mai apărut         DUPĂ 12 ANI DE CONTROVERSE Spitalul Judeţean se extinde cu un spaţiu care a stârnit dispute         ADMINISTRAȚIE Ministrul de Interne, interesat de sănătatea prefectului de Hunedoara         Peste 350 de metri cubi de lemn au fost confiscați de jandarmi în 2019         Apel pentru deschiderea de urgență a Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Indicatorul care poate crea o confuzie fatală, ultimul văzut de șoferul mort în accident după ce a circulat pe contrasens         Accident grav în Deva, pe o trecere de pietoni         O elevă a pus Poliția pe drumuri, pentru a-și aduce iubitul înapoi         Interlopi reținuți după ce au intrat peste un tânăr pentru a-l obliga să achite o datorie         Cinematograful Flacăra s-a închis         Tânăr judecat după ce a bătut crunt un polițist         Asfalt pe noua șosea din Masivul Parâng         ACCIDENT MORTAL. Gestul fatal al unui șofer care a greșit intrarea pe DN7         Camion lăsat fără 300 de litri de motorină de un tânăr         Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Boz a fost resfințită         PALATUL VICTORIA. Cine sunt miniștrii Guvernului Orban         Siegfried Mureşan, un hunedorean pentru Guvernul Europei