A șasea amânare în dosarul penal al lui Cornel Resmeriță

566

Tribunalul Hunedoara a amânat pentru a șasea oară pronunțarea sentinței în dosarul în care fostul primar al municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, este judecat pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Data stabilită pentru soluționarea cauzei este 19 februarie 2021.

Procesul în care Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni din perioada 2000 – 2016, a fost acuzat de infracţiuni de corpupţie, s-a derulat cu dificultate, după ce fostul primar a arătat că este prea bolnav pentru a se prezenta în faţa instanţei. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Hunedoara în noiembrie 2016 şi a suferit o serie de amânări şi suspendări, din motivele medicale invocate de apărătorii lui Resmeriţă în numele acestuia.

În dosarul instrumentat de Direcţia Naţională Anticoruţie, Cornel Resmeriţă a fost acuzat că împreună cu fostul şef al Compartimentului de Achiziţii de la Primăria Lupeni, Alin Condoiu, ar fi atribuit ilegal societăţii Termogaz Company, reprezentată de afaceristul Dorel Gărdean (inculpat în dosar) un contract în valoare de aproape 11 milioane de lei, finanţat cu fonduri ale Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Contractul semnat în 2011 avea ca obiect obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja.

„Acest contract a fost atribuit de Cornel Resmeriţă şi Alin Condoiu cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, prin alegerea procedurii de negociere fără publicarea unui anunţ de participare şi prin omisiunea de a estima valoarea contractului, fapt ce a dus la supraevaluarea preţului cu suma de 3.364.144 lei, sumă ce reprezintă atât un prejudiciu adus bugetului primăriei Lupeni, cât şi un folos necuvenit obţinut de SC Termogaz Company SA”, informa Direcţia Naţională Anticorupţie.

În luna februarie a anului 2015, Cornel Resmeriţă a fost ridicat de procurorii DNA şi reţinut şi arestat preventiv pentru o lună. Ulterior a fost trimis în arest la domiciliu, iar în prezent este judecat în stare de libertate. Din 2016, când s-a încheiat cel de-al patrulea mandat de primar obţinut de Resmeriţă, acesta a fost urmat la conducerea Primăriei Lupeni, de fiul său cel mare, Cristian Resmeriţă, pentru o scurtă perioadă, şi apoi de al doilea fiu Lucian Resmeriţă, care se află în prezent la al doilea mandat.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “A șasea amânare în dosarul penal al lui Cornel Resmeriță

  1. SErgiu

    Pai judecatorii mai sunt in functie, mai profeseaza? Se pare ca pentru asta iau pensie speciala. Pentru salvarea infractorilor. DACA JUSTITIA ISI FACEA DATORIA DUPA REVOLUTIE, ROMANIA ERA DEPARTE.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *