A murit Petru Smîntînă, mecanicul CFR cu Covid 19, în ajutorul căruia colegii și prietenii s-au mobilizat în număr mare pentru a-l ajuta

A murit Petru Smîntână, mecanicul CFR în ajutorul căruia colegii și prietenii s-au mobilizat în număr mare pentru a-l ajuta.

În urmă cu patru săptămâni, Petru Smîntînă (51 de ani) un mecanic angajat la Depoul CFR din Simeria, a fost internat în spital, după ce s-a simțit rău. A fost diagnosticat cu Covid 19 și îngrijit inițial la Spitalul Județean de Urgență din Deva. Starea sa de sănătate s-a deteriorat, boala i-a afectat plămânii, iar mecanicul a fost transferat la un spital din Lugoj, unde a fost intubat și ventilat mecanic.

Colegii hunedoreanului s-au mobilizat pentru a-i veni în ajutor. Au făcut un apel public la persoanele care pot dona plasmă sanguină.

„Am făcut acest apel pentru că s-a demonstrat că e un tratament care poate vindeca persoanele care se află în stare gravă. Colegii care au îndeplinit condițiile au mers și au donat plasmă. Va fi și pentru alți bolnavi. Petre lucrează din anii ’90 la depoul de la Simeria. Am păstrat legătura cu familia lui, care se află în izolare. Un coleg de la Lugoj a mers la spital să-i ducă lucruri de care are nevoie, scutece, șervețele umede”, relata Barbu Bibel Bărbulescu, lider de sindicat la Depoul Simeria. Duminică, acesta a anunțat decesul fostului său coleg. „Drum lin spre ceruri, Petre! Colectivul depoului simeria este alături de familia fostului nostru coleg, mecanic formator Smîntînă Petru, în vârstă de 51 ani, decedat azi, 15 noiembrie, cu toate eforturile supraomenești făcute de familie și de medicii Spitalului municipal Lugoj. Înmormântarea va avea loc în 16 noiembrie în Cimitirul Eminescu din Deva, în jurul orelor 12 – 16, datorită normelor sanitare impuse, în funcție de sosirea de la Lugoj”, a informat liderul de sindicat.

Petru Smîntână era căsătorit și avea două fiice. Beatrice, una dintre fiicele sale, a anunțat decesul tatălui, după patru săptămâni în care acesta s-a aflat în stare gravă. Înainte cu câteva ore de tragedie, tânăra a publicat un mesaj pe Facebook:

„Apelez din nou la voi, la solidaritatea voastră, pentru a va implora sa va rugați in fiecare seara la ora 22:00 pentru că împreună suntem mai puternici în rugăciune. Tati, încă nu renunțăm la tine. Oricât de gravă ar fi starea ta, noi încă sperăm la o minune. Numai Dumnezeu este Medicul Suprem care se va ocupa de tine. Starea lui s-a înrăutățit din nou. Acum este mai critic decât la început. Plămânii încep sa ii cedeze, iar rinichii la fel. Îl punem pe tati în mâna lui Dumnezeu, pentru ca doar El îl mai poate salva acum. Simt și cred că tati o să fie o minune pentru mulți dacă ne rugăm împreună”, scria tânăra.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului