A murit Gheorghe Bercea, pedagog și muzician din Deva

A murit Gheorghe Bercea, eminent pedagog și muzician, a informat Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva. Avea 80 de ani.
Gheorghe Bercea s-a născut la Arad, în 1940, iar în 1963 a fost admis ca student la Conservatorul din Cluj Napoca, specialitatea Pedagogie, fiind repartizat în 1968 la Liceul Pedagogic din Deva.
„După 1989 a militat alături de fostul director Pavel Mîrza pentru înființarea claselor de Filologie și Teologie Ortodoxă, având sprijinul marelui PS Timotei Seviciu, episcop în vremea aceea al Aradului și Hunedoarei. Din motive necunoscute nouă, respectivul profil a fost desființat, reușind totuși să avem două generații de absolvenți, astăzi preoți de vocație în județ și în țară. Cu ocazia schimburilor de experiență cu I.U.F.M. Arras, Franța, a ajutat organizarea serilor culturale românești și a lecțiilor de muzică și folclor susținute de elevii noștri la școlile primare din oraș”, a informat Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva.
Profesorul Gheorghe Bercea a lucrat până la pensionare în cadrul Colegiului Național Pedagogic ”Regina Maria” Deva, a fost colaborator al revistei de folclor ”Miorița” și a condus formațiile corale și taraful colegiului precum și corul Catedralei Sf. Nicolae Deva.
„Apreciat deopotrivă de elevi și de colegii săi pentru profesionalismul și modestia sa, colectivul colegiului își exprimă durerea și regretul pentru pierderea valorosului nostru coleg și consideră că, va rămâne un exemplu pentru generațiile viitoare”, a transmis Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere