A murit fotograful hunedorean Albert Horopciuc

Albert Horopciuc a murit duminică, în urma unei boli cumplite, mielită. Fotograful din Hunedoara paralizase de la gât în jos în 2014, când pe neașteptate, într-o zi în care crezuse inițial că răcose a rămas țintuit la pat.

Diagnosticul pus de medici a fost crunt, însă bărbatul țintuit de atunci în scaunul cu rotile nu s-a descurajat. Albert putea fi văzut deseori făcând fotografii pe străzile Hunedoarei și la Castelul Corvinilor, chiar dacă în ultimul timp din cauza paraliziei mâinilor ajunsese să își mai poată mișca doar degetul cu care apăsa declanșatorul sau telecomanda aparatului foto. Se deplasa singur cu scaunul sau uneori într-o tricilcetă, pe trotuare și cerea ajutor cunoscuților să facă fotografii. Uneori ploaia îl prindea în mijlocul orașului, fotografiind. Alteori, nu scăpa de insultele unor localnici. „Aparatul de fotografiat mi s-a stricat iar unii dintre voi chiar mă invidiază. În urmă cu câteva zile am auzit spunând „Pe ăsta îl doare la banană! Se plimbă toată ziua!” Nu credeam că mă invidiază cineva. Nebunilor, de ce mă invidiați? Pentru că sunt sondat din 4 în 4 ore, pentru că nu mă mai pot îmbrăca, spăla și uneori chiar mânca, pentru că nu îmi pot folosi mâinile și multe alte lucruri care sunt banale pentru majoritatea oamenilor: periatul dinților, legatul șireturilor etc. Voi, cei care mă invidiați, nu meritați să va lumineze cineva mintea, pe care nu o aveți! Ați vrea să aveți viața mea, nebunilor? Când voi avea aparat, voi mai fotografia, indiferent de ceea ce spun nebunii”, a fost ultimul mesaj transmis de Albert, pe pagina sa de Facebook, în februarie.

A fost una dintre ultimele ieșiri ale fotografului din Hunedoara. Starea lui s-a înrăutățit și mai mult de atunci, iar în urmă cu o săptămână Albert a fost internat la spital, la secția Anestezie – Terapie Intensivă, cu septicemie. Duminică, familia sa a anunțat decesul. „A murit Albert Horopciuc, Tuturor celor care i-ați fost prieteni dragi, care i-ați fost alături, încurajându-l sau înveselindu-l prin mesajele voastre, vreau să vă mulțumesc și să vă anunț că astăzi seara „luptătorul” Albert a pierdut lupta cu boala. Dumnezeu sa îl primeasa in raiul Sau!”, a fost mesajul publicat de familie. Fotograful, în vârstă de 52 de ani era căsătorit și avea doi copii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus