A murit Alexandru Cornel, fostul custode al Rezervaţiei Naturale „Măgurile Băiţei”

1187

Alexandru Cornel, omul care de peste 15 ani a avut în grijă rezervația „Măgurile Băiței”, a murit la vârsta de 71 de ani.

 

Din 2006, fostul instructor de alpinism și asistent la Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara a devenit custode al ariei protejate din munții Metaliferi, întinsă pe mai mult de 270 de hectare, o zonă de munte cu numeroase peşteri, care impresionează prin biodiversitate şi bogăţia faunei.

„Bunicul meu era un mare iubitor de natură, lui îi datorez pasiunea mea. Aici mă relaxez, îmi place să urmăresc tot ce înseamnă viaţă. Mă incântă când văd plantele cum se dezvoltă, ori insectele în drumul lor de a deveni adulte. Îmi place să urmăresc mamiferele, să le observ comportamentul, viaţa. Şi, crede-mă, am ce să văd şi mai ales să învăţ, indiferent că sunt insecte ori mamifere mari. În orice caz, sunt mai „umane” decât noi…”, relata Alexandru Cornel, într-un articol publicat în 2013, în Ziarul Hunedoreanului.

Alexandru Cornel avea o colecție impresionantă de fotografii care surprindeau viaţa de pe Măgurile Băiţei în toate ipostazele, iar multe din imaginile surprinse de el au făcut înconjurul planetei.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “A murit Alexandru Cornel, fostul custode al Rezervaţiei Naturale „Măgurile Băiţei”

  1. Antonio

    Multumesc Nea Cornel pentru tot, pentru anii de la A.S. Sanatatea Deva! Muntele este locul privilegiat al intalnirii cu Dumnezeu. Favorizeaza contemplatia, purifica privirea, fortifica spiritul, innobileaza aspiratiile.
    Dumnezeu sa te primeasca si sa te fericeasca in Imparatia Sa.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *