A început marea demolare din Parcul Corvin

Au început lucrările de demolare a „clădirii fantomă” din Parcul Corvin. O firmă din Arad derulează proiectul, iar după finalizarea lui, în locul construcţiei cu două nivele vor fi plantaţi copaci. Lucrările de demolare vor dura cel mult patru luni.

„În urma sentinţei definitive a instanţei, clădirea care ar fi trebuit să aibă destinaţia de pizzerie, fast food şi patiserie este astăzi demolată. Imobilul avea regimul de înălţime D+P+2E şi o suprafaţă utilă a parterului de 917,81 metri pătraţi. Nefiind finalizată, construcţia prezenta un real pericol pentru locuitorii municipiului Hunedoara, creând disconfort din cauza faptului că, în locul destinaţiei de alimentaţie publică, clădirea se degradase şi era folosită de persoane fără adăpost”, a informat Primăria Hunedoara.

Construcţia clădirii cu două etaje, care urma să fie fie folosită ca pizzerie şi restaurant, a început în 2006, în urma unei asocieri semnate în 2005 de o firmă privată cu Consiliul Local Hunedoara.

Potrivit contractului, firma a primit dreptul de a construi în parc şi devenea proprietara clădirii, dar trebuia să se ocupe de îngrijirea şi mobilarea parcului şi să achite anual 8.000 de euro către primărie.

Din 2008, lucrările de construcţie a complexului de servicii au fost oprite, în urma unui control al Gărzii Naţionale de Mediu, care a constatat că Autorizaţia de construire primită în 2006 este expirată şi că nu a fost respectat proiectul de execuţie a lucrărilor. În 2015, contractul de asociere dintre Consiliul Local şi firma privată a fost reziliat.

În 2016, primăria a primit în instanţă dreptul de a demola construcţia, pe cheltuiala societăţii private. În ultimii ani, clădirea a rămas abandonată şi a fost vandalizată. Parcul Corvin, întins pe aproape 35.000 de metri pătraţi, a fost înfiinţat în anii ’50, când au fost ridicate primele blocuri din cartierul O. M. (Oraşul Muncitoresc) al Hunedoarei. Cel mai atractiv loc din zonă era la acea vreme Restaurantul Corvin, înfiinţat şi el în anii ’50, cu o terasă întinsă ridicată deasupra parcului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2