A început marea demolare din Parcul Corvin

Au început lucrările de demolare a „clădirii fantomă” din Parcul Corvin. O firmă din Arad derulează proiectul, iar după finalizarea lui, în locul construcţiei cu două nivele vor fi plantaţi copaci. Lucrările de demolare vor dura cel mult patru luni.

„În urma sentinţei definitive a instanţei, clădirea care ar fi trebuit să aibă destinaţia de pizzerie, fast food şi patiserie este astăzi demolată. Imobilul avea regimul de înălţime D+P+2E şi o suprafaţă utilă a parterului de 917,81 metri pătraţi. Nefiind finalizată, construcţia prezenta un real pericol pentru locuitorii municipiului Hunedoara, creând disconfort din cauza faptului că, în locul destinaţiei de alimentaţie publică, clădirea se degradase şi era folosită de persoane fără adăpost”, a informat Primăria Hunedoara.

Construcţia clădirii cu două etaje, care urma să fie fie folosită ca pizzerie şi restaurant, a început în 2006, în urma unei asocieri semnate în 2005 de o firmă privată cu Consiliul Local Hunedoara.

Potrivit contractului, firma a primit dreptul de a construi în parc şi devenea proprietara clădirii, dar trebuia să se ocupe de îngrijirea şi mobilarea parcului şi să achite anual 8.000 de euro către primărie.

Din 2008, lucrările de construcţie a complexului de servicii au fost oprite, în urma unui control al Gărzii Naţionale de Mediu, care a constatat că Autorizaţia de construire primită în 2006 este expirată şi că nu a fost respectat proiectul de execuţie a lucrărilor. În 2015, contractul de asociere dintre Consiliul Local şi firma privată a fost reziliat.

În 2016, primăria a primit în instanţă dreptul de a demola construcţia, pe cheltuiala societăţii private. În ultimii ani, clădirea a rămas abandonată şi a fost vandalizată. Parcul Corvin, întins pe aproape 35.000 de metri pătraţi, a fost înfiinţat în anii ’50, când au fost ridicate primele blocuri din cartierul O. M. (Oraşul Muncitoresc) al Hunedoarei. Cel mai atractiv loc din zonă era la acea vreme Restaurantul Corvin, înfiinţat şi el în anii ’50, cu o terasă întinsă ridicată deasupra parcului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei