A doua etapă de vaccinare împotriva Covid 19 întârzie în șapte din cele zece centre din județul Hunedoara

A doua etapă de vaccinare împotriva Covid 19 întârzie în șapte din cele zece centre din județul Hunedoara

Start ratat al campaniei de vaccinare, Etapa a doua, împotriva Sars-Cov 2 și în județul Hunedoara. Pentru această nouă campanie trebuiau să fie deschise, luni 18 ianuarie 2021, 10 centre de vaccinare, dar funcționale sunt doar 3 (Deva, Hunedoara și Petroșani) urmând ca în următoarele zile să fie deschise și celelalte 7 centre, în localitățile: Brad, Hațeg, Lupeni, Ilia, Orăștie, Călan și Petrila.

„Așteptăm ca Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara să comunice data începerii vaccinărilor, dar în momentul de față aceasta rămâne incertă”, spun reprezentanții primăriilor.

Unul dintre centrele de vaccinare va funcționa în Orăștie, însă deocamdată rămâne închis.

„Deocamdată centrul de vaccinare de la Orăștie nu poate fi deschis, cauza fiind lipsa vaccinul Pfizer în județul nostru”, a declarat Sebastian Mezei, directorul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.

Întrebat când crede că vom avea suficient vaccin, șeful DSP a precizat: „Pfizer a avertizat că nu poate produce la capacitate maximă. Din datele pe care le avem acum se prognozează ca undeva în jurul datei de 25 ianuarie, Pfizer ar urma să intre la capacitate de producție maximă. Sper ca începutul lunii februarie să ne găsească cu toate centrele de vaccinare deschise”.

Sebastian Mezei DSP HunedoaraSebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara

În Etapa a doua a campaniei naţionale de vaccinare anti „COVID-19” este cuprinsă populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale, iar înscrierile se pot realiza astfel:

1. Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale;
2. Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
3. Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
4. Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale şi rezidenţiale;
5. Prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
6. Prin apelarea numărului de telefon – 0214 144 454, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
7. Prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Sunt 10 centre de vaccinare în judeţul Hunedoara

Un centru de vaccinare va fi deschis în Brad, la Spitalul Municipal Brad (Str. Spitalului, nr. 3). El va deservi localităţile Brad, Vaţa de Jos, Baia de Criş, Luncoiu de Jos, Vălişoara, Criscior, Bucureşci, Buceş, Ribiţa, Tomeşti, Bulzeşti, Blăjeni, respectiv 5.016 de oameni incluşi în etapa a doua a vaccinării anti-Covid 19.
Un centru de vaccinare a fost deschis în Deva, în clădirea Centrului Cultural „Drăgan Munteanu” (Piaţa Victoriei, nr. 4). Va deservi localităţile Deva, Şoimuş, Certeju de Sus, Hărău, Simeria, Cârjiţi, Băiţa, respectiv 11.392 de persoane.
Un centru de vaccinare funcţionează în Hunedoara, la Sala de sport a Liceului „Traian Lalescu”  (Strada Victoriei, nr. 23), va deservi Hunedoara, repspectiv 7.868 de persoane.
Un centru de vaccinare va funcţiona la Ilia, în Sala de sport comunitară de pe Strada Traian. Va desrvi localităţile Ilia, Vorţa, Brănişca, Veţel, Bătrâna, Dobra, Lăpugiu de Jos, Burjuc, Gurasada, Zam, respectiv 2.486 de oameni.
Un centru de vaccinare va fi deschis în Orăştie, în Sala de sport comunitară de pe Strada Pricazului, nr. 16. Va deservi localităţile Orăştie, Balşa, Geoagiu, Romos, Beriu, Rapoltu Mare, Turdaş, Mărtineşti, Orăştioara de Sus, respectiv 4.615 de oameni.
Un centru de vaccinare este deschis în Petroşani, în Sala de sport de la Şcoala nr. 7, situată pe Str. Venus, nr. 9. va desrvi localităţile Petroşani, Aninoasa, Băniţa, cu 4.560 de persoane incluse în etapa a doua a vaccinării.
Un centru de vaccinare va fi deschi în Lupeni, la Palatul Cultural „Minerul”, de pe Strada 6 August, nr. 1. El va deservi localităţile Lupeni, Uricani, Vulcan, repectiv 5.080 de persoane.
Un centru va funcţiona în Haţeg, la Sala de sport comunitară, de pe Strada Independenţei, nr. 2A. Va deservi localităţile Haţeg, General Berthelot, Răchitova, Densuş, Toteşti, Sântămarie Orlea, Sarmizegetusa, Râu de Mori, Sălaşu de Sus, Pui, Baru, respectiv 4.027 de oameni.
Un centru de vaccinare va funcţiona în Petrila, la Cultura „Ladislau Schmidt” de pe Str. Republicii. EL va desrvi 1909 persoane, din Petrila.
Un centru de vaccinare va fi deschis în Călan, la Centrul de Sanatate Multifuncţional, situat pe Strada Policlinicii, nr. 1. El va desrvi localităţile Călan, Boşorod, Bretea Română, Băcia, respectiv 2.195 de oameni.

 

Dan Orghici

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului