8 idei bune pentru petrecerea timpului în aer liber

657

Iarna, cu temperaturile ei scăzute, ne determină pe cei mai mulți dintre noi să evităm ieșirile afară și să petrecem cât mai mult timp în case, la căldură.

Efectele asupra psihicului și fizicului sunt însă negative, pentru că stând închiși între patru pereți nu doar că pierdem legătura cu natura, dar riscăm să devenim depresivi, anemici și chiar să ne îngrășăm din cauza sedentarismului. Sunt destul de multe activități distractive care pot fi efectuate în sezonul rece. Cea mai bună idee de a petrece timpul în aer liber este practicarea unor sporturi de iarnă. Vă lipsesc accesoriile necesare și nu știți ce să cumpărați? Intrați pe www.recenziidetop.com pentru cele mai bune sfaturi. Alte variante plăcute sunt drumețiile în natură, construirea unor czemate și oameni de zăpadă alături de copii, participarea la un foc de tabără.

 

Cele mai plăcute activități în aer liber

Înainte de a ieși din casă îmbrăcați-vă corespunzător. Purtați haine călduroase, încălțați-vă cu ghete îmblănite și nu uitați de fular și căciulă.

 1. Sporturi de iarnă. Cea mai potrivită metodă de a petrece timp în aer liber iarna este prin practicarea unui sport de sezon. Dacă vă place să patinați sau doriți să învățați, porniți spre cel mai apropiat patinoar și închiriați o pereche de patine. Ski-ul este o altă opțiune, puțin mai costisitoare, dar foarte distractivă. Urcați în mașină și porniți spre cea mai apropiată stațiune montană cu pârtie. Săniuța este la îndemâna oricui. Găsiți cele mai apropiate derdelușuri și redescoperiți bucuria copilăriei.
 2. Faceți un grătar cu familia. Cum tăierea porcului este o tradiție la români, profitați de ocazie și încingeți grătarul în curte.
 3. Drumețiile în natură. O plimbare pe dealurile/munții din apropierea orașului, imortalizând cele mai frumoase peisaje, poate fi foarte relaxantă. De asemenea, puteți culege conuri din care să confecționați decorațiuni pentru bradul de Crăciun.
 4. Construirea unor cazemate și oameni de zăpadă. Chiar dacă nu aveți copii cu care să vă jucați, fiți din nou creativi și ludici. Nu stați la curte? Asta nu trebuie să fie un impediment. Mergeți în cel mai apropiat parc, echipați-vă corespunzător (morcov pentru nas, măsline pentru ochi, un fular vechi și orice vă mai trece prin cap).
 5. Participarea la un foc de tabără. Adunați-vă cu prietenii în jurul unui foc de tabără cu o cană cu vin fiert sau un ceai.
 6. Organizați diferite jocuri. O bătaie cu bulgări de zăpadă între două echipe sau un concurs de tras la țintă sunt două variante.
 7. Plimbări pe străzile pline cu luminițe. Orașele îmbrăcate în haine de sărbătoare își schimbă total aspectul în perioada Crăciunului. Este o plăcere să admiri decorațiunile luminoase și bradul îmbodobit cu cele mai colorate globuri.
 8. Mergeți cu colindatul/uratul/semănatul. Păstrarea vie a tradițiilor este un deziderat al etnografilor. Contribuiți și voi mergând cu plugușorul sau vestirea nașterii Domnului la apropiați.

 

Efecte negative ale statului în casă pentru o perioadă lungă

 1. Sistemul imunitar este afectat.
 2. Apare tristețea sau chiar depresia.
 3. Sedentarismul duce la creșterea în greutate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.