6 avantaje mari ale utilizării unui scaun ergonomic la locul de muncă

342

Să stai în șezut, în aceeași poziție timp de mai multe ore atunci când îți desfășori activitatea profesională nu este tocmai un lucru bun pentru sănătate. Această poziție exercită o presiune crescută asupra coloanei vertebrale, ceea ce duce, de cele mai multe ori, la apariția unor dureri de spate și a altor disconforturi. 

Pentru a preveni acest lucru, soluția ideală îți este oferită de TopScaune: un scaun ergonomic, care să asigure poziția corectă a corpului, respectiv coloanei vertebrale, astfel încât să nu mai existe riscul apariției durerilor sau disconfortului. 

Modelele de scaune ergonomice sunt variate, iar calitatea acestora este neîndoielnică, așadar tot ceea ce îți rămâne de făcut este să te convingi tu însuți că un scaun de acest fel este ceea ce ai nevoie pentru a nu mai suferi de pe urma orelor în șir petrecute la muncă în aceeași poziție. 

Numeroși specialiști susțin că a sta în aceeași poziție pentru perioade mari de timp nu este un lucru bun, deoarece stresul exercitat asupra coloanei vertebrale devine extrem de dăunător. Soluția este reprezentată de un scaun ergonomic, acesta fiind destul de diferit de un scaun tradițional. De ce? Un scaun ergonomic este special conceput pentru a oferi relaxarea necesară completă principalelor părți ale corpului care sunt predispuse la stres în timpul lucrului. 

Iată câteva avantaje ale utilizării scaunelor ergonomice la locul de muncă, toate acestea fiind susținute de specialiștii în domeniul kinetoterapiei.

Susține poziția adecvată

Se poate considera că unul dintre motivele pentru care oamenii tind să aibă o postură inadecvată atunci când stau la birou este reprezentată de utilizarea unui scaun tradițional. Un astfel de scaun nu este conceput astfel încât să ofere confortul de care are nevoie corpul pentru a nu se încorda, însă nu același lucru se poate spune despre un scaun ergonomic. 

Acesta din urmă are toate caracteristicile necesare pentru a oferi utilizatorului confortul dorit. Este prevăzut cu tetiere și spătar care susțin poziția adecvată a corpului în timp ce stai așezat, ai posibilitatea de a regla înălțimea pentru a sta cu tălpile bine pe podea și cu genunchii la un unghi de 90 de grade față de podea, paralel cu șoldurile. Este foarte importantă respectarea acestor aspecte pentru ca poziția de la locul de muncă să fie una îmbunătățită, astfel încât să fie evitate numeroasele neplăceri. 

Oferă confortul necesar

Scaunele ergonomice pot fi considerate în orice moment mai confortabile decât scaunele normale, deoarece sunt și mai ușor de utilizat. Poți face toate reglajele necesare în funcție de constituția pe care o ai și de poziția pe care vrei să o obții pentru a te simți confortabil. 

Reduce riscul de apariție a durerilor de gât

Atunci când stai așezat pentru o perioadă de timp foarte mare, fără un suport care să îți sprijine gâtul vei ajunge să ai dureri în această zonă. Ba mai mult decât atât, durerile care persistă și menținerea unei poziții incorecte a gâtului pot duce la complicații precum spondiloza cervicală. 

Scaunele ergonomice sunt prevăzute cu o tetieră care sprijină capul și gâtul chiar și atunci când vrei să te întinzi. Aceasta este o caracteristică bună mai ales pentru persoanele care petrec foarte mult timp vorbind la telefon atunci când stau la masa de lucru. 

Reduce riscul de dureri de spate

Scaunele ergonomice sunt prevăzute cu un spătar care susține curba naturală a coloanei vertebrale. Spre deosebire de scaunele tradiționale, scaunele ergonomice sunt suficient de înalte pentru a susține întreaga coloană vertebrală, dar și cu funcția de înclinare care permite odihna la anumite intervale de timp într-un unghi mai mare de 90 de grade. 

Reduce presiunea asupra șoldurilor

Scaunele tradiționale au o suprafață dură pe care stai, iar în felul acesta se exercită o presiune suplimentară asupra regiunii șoldului. Un scaun ergonomic are o adâncime potrivită a șezutului, astfel încât șoldurile și fesele să fie foarte bine susținute pentru a nu apărea dureri sau senzația de amorțeală. 

Facilitează desfășurarea activității

Toate caracteristicile reglabile pe care le are un scaun ergonomic ajută la potrivirea sa cu diversele activități pe care le poți desfășura într-un spațiu de lucru. De asemenea, acestea au o funcție de pivotare care permit utilizatorului să se deplaseze rapid fără a fi nevoie să se ridice de pe scaun sau fără a fi nevoie să se întindă și astfel să se tensioneze.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.