525.000 de lei pentru aparatură nouă la Spitalul din Hunedoara

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a solicitat rectificarea Listei Obiectivelor de investiții cu finanțare integrală sau parțială din venituri proprii și subvenții pe anul 2020, în vederea achiziționării a două aparate de ventilație pentru transportul pacienților cât și unui analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluția completă, în vederea testării în timp real a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, comitetul director al spitalului a solicitat modificarea alocațiilor bugetare între trimestrul I și trimestrul II, an 2020, în vederea asigurării condițiilor necesare prestării serviciilor medicale, inclusiv a condițiilor hoteliere optime, pentru asigurarea medicamentelor, materialelor sanitare, materialelor de curățenie și dezinfectante, materialelor de protecție și a celorlalte materiale de prevenire și combatere a epidemiei provocate de noul coronavirus COVID-19.

Pe Lista Obiectivelor de investiții cu finanțare integrală sau parțială din venituri proprii și subvenții pe anul 2020 au fost introduse două obiective noi, respectiv poziția C27 „Aparat de ventilație pentru transport – 2 buc.” în valoare de 170.000 lei și poziția C28 „Analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluția completă – 1 buc.”, în valoare de 355.000 lei. În total, pentru a preveni și combate epidemia provocată de noul coronavirus, Spitalul Municipal din Hunedoara a alocat 525.000 de lei.

„Facem tot ce este posibil pentru a preveni răspândirea acestui virus. Conducerea spitalului ne-a solicitat o rectificare bugetară, practic am alocat suma de 525 de mii de lei pentru aparatura necesară testării persoanelor care se prezintă la spital cu suspiciune de COVID-19 și pentru ventilatoare pe care să le putem folosi dacă vor apărea cazuri și în municipiul nostru. Sperăm să nu fie cazul, dar considerăm că e mai bine să fim pregătiți pentru orice”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.
Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”         BANII NOŞTRI. Deprecierea leului a luat o pauză         ANUNŢ! Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici