5.400 de lei – costurile expertizei contabile din dosarul de evaziune a lui Alin Simota

86

Omul de afaceri Alin Simota, judecat pentru evaziune fiscală, a achitat integral costurile expertizei financiar – contabile pe care chiar el a cerut-o în acest dosar.

alin-simotaSuma pe care Alin Simota a trebuit să o plătească pentru expertiză se cifrează la 5.400 de lei şi a fost achitată. Numai că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a formulat mai multe obiecţiuni la care trebuie să răspundă expertul numit de instanţă, respectiv Marinela Duma, aşa că magistraţii de la Petroşani au decis să reia judecarea dosarului în data de 8 decembrie.

Alin Simota a fost trimis în judecată, în 12 martie 2013, pentru evaziune fiscală în calitate de reprezentant legal al SC SIMAR SRL, iar în apărarea sa Simota a cerut această expertiză financiar – cotabilă ce trebuie să reliefeze dacă a existat sau nu prejudiciu, precum şi situaţia financiară a firmei şi plăţile făcute de reprezentanţii legali ai acesteia. Anchetatorii au calculat prejudiciul în această cauză la suma de  440.972 de lei. De precizat că Alin Simota se află la ora actuală în arest, la Penitenciarul Aiud, şi mai este judecat într.un dosar ce vizează coordonarea unei grupări specializate în infracţiuni comise cu violenţă, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara. De asemenea, procurorii de Crimă Organizată mai instrumentează încă o cauză pe numele acestuia pentru posibile fapte de evaziune fiscală şi delapidare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *