450 de metri cubi de apă furaţi dintr-un foc. Cel puţin 15 familii din Saşa au încercat să consume apă fără să plătească

Au crezut că pot să înşele vigilenţa angajaţilor operatorului de apă din Valea Jiului, dar au fost prinşi. Cel puţin 15 consumatori casnici din cartierul Saşa – Petroşani riscă să rămână fără apă potabilă şi chiar să răspundă penal după ce au încercat să plătească mai puţin decât au consumat.

apometre-1344289137Directorul general al SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, a  trimis luni dimineaţa membrii Corpului de Control în cartierul Saşa, după ce s-a constatat că unii consumatori casnici au încercat să fenteze apometrele. În total, doar în acest caz lipsesc 450 de metri cubi de apă! „La începutul lunii ianuarie s-a citit un index la apometre, iar acum în februarie indexul era cu 30 de mc mai puţin la fiecare. Sunt aproximativ 15 familii în această situaţie”, a explicat Costel Avram. Acesta este de părere că, dacă la început oamenii au fost „ajutaţi” de angajaţi ai furnizorului de apă să dea apometrele înapoi, acum se descurcă singuri.

Maistru băgat în comisia de disciplină

Dar asta nu înseamnă că nu mai există încă angajaţi ai ApaServ care fac un ban în plus ajutându-i chiar pe cei care fură apă. Şi asta în ciuda măsurilor dure aplicate de Costel Avram după ce a preluat conducerea distribuitorului de apă din Valea Jiului. Iar pentru cei acre sunt prinşi, Costel Avram spune că nu are milă. „Vineri, am găsit un angajat al ApaServ în privinţa căruia există mari suspiciuni că lucrează cu hoţii, cu toate că este plătit de la ApaServ. L-am băgat în comisia de disciplină pentru desfacerea contractului de muncă. Îmi pare tare rău, este un om care are peste 30 de ani de când lucrează aici, este un maistru, dar propunerea mea este de desfacere a contractului de muncă. Cu astfel de oameni nu voi avea pic de milă”, a mai declarat directorul general al SC ApaServ Valea Jiului SA. Practic, maistrul respectiv este acuzat că, deşi aria lui de competenţă era în cu totul altă parte, a încercat să ajute o firmă din cartierul Aeroport, de unde a ridicat apometrul, pe motiv că era îngheţat, asta deşi ceasul nu avea nimic.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani