450 de metri cubi de apă furaţi dintr-un foc. Cel puţin 15 familii din Saşa au încercat să consume apă fără să plătească

Au crezut că pot să înşele vigilenţa angajaţilor operatorului de apă din Valea Jiului, dar au fost prinşi. Cel puţin 15 consumatori casnici din cartierul Saşa – Petroşani riscă să rămână fără apă potabilă şi chiar să răspundă penal după ce au încercat să plătească mai puţin decât au consumat.

apometre-1344289137Directorul general al SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, a  trimis luni dimineaţa membrii Corpului de Control în cartierul Saşa, după ce s-a constatat că unii consumatori casnici au încercat să fenteze apometrele. În total, doar în acest caz lipsesc 450 de metri cubi de apă! „La începutul lunii ianuarie s-a citit un index la apometre, iar acum în februarie indexul era cu 30 de mc mai puţin la fiecare. Sunt aproximativ 15 familii în această situaţie”, a explicat Costel Avram. Acesta este de părere că, dacă la început oamenii au fost „ajutaţi” de angajaţi ai furnizorului de apă să dea apometrele înapoi, acum se descurcă singuri.

Maistru băgat în comisia de disciplină

Dar asta nu înseamnă că nu mai există încă angajaţi ai ApaServ care fac un ban în plus ajutându-i chiar pe cei care fură apă. Şi asta în ciuda măsurilor dure aplicate de Costel Avram după ce a preluat conducerea distribuitorului de apă din Valea Jiului. Iar pentru cei acre sunt prinşi, Costel Avram spune că nu are milă. „Vineri, am găsit un angajat al ApaServ în privinţa căruia există mari suspiciuni că lucrează cu hoţii, cu toate că este plătit de la ApaServ. L-am băgat în comisia de disciplină pentru desfacerea contractului de muncă. Îmi pare tare rău, este un om care are peste 30 de ani de când lucrează aici, este un maistru, dar propunerea mea este de desfacere a contractului de muncă. Cu astfel de oameni nu voi avea pic de milă”, a mai declarat directorul general al SC ApaServ Valea Jiului SA. Practic, maistrul respectiv este acuzat că, deşi aria lui de competenţă era în cu totul altă parte, a încercat să ajute o firmă din cartierul Aeroport, de unde a ridicat apometrul, pe motiv că era îngheţat, asta deşi ceasul nu avea nimic.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat