322 de metri cubi de lemne expediate ilegal

Joi, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat o acțiune privind modul de exploatare, gestionare, comercializarea și transport al materialului lemnos de către diferite persoane fizice și juridice, pe raza orașului Petrila.

„Poliţiştii au verificat o societate comercială cu privire la care au stabilit că a expediat 322 metru cubi de lemn rotund (molid și fag), fără documente de proveniență legală (așa stabilesc normele referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase la regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și a instalațiilor de prelucrare a lemnului). Poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale a operatorului economic cu amendă în valoare de 15.000 de lei și măsura complementară de confiscare valorică a volumului total de 322 mc material lemnos din speciile molid și fag (în valoare totală de peste 60.500 de lei)”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că operatorul economic în cauză nu înregistrat procesările pentru luna februarie 2020 și nu a îndeplinit obligația de a verifica veridicitatea datelor pentru 6 avize de însoțire, aferente materialului lemnos intrat și ieșit în și din depozit. Prin urmare, în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale a operatorului economic cu două amenzi în valoare totală de 12.000 de lei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!