300 de şomeri din Hunedoara sunt recalificaţi în meserii cerute pe piaţă

IMG_0412Proiectul derulat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara oferă şansa la recalificare persoanelor mai puţin ofertate pe piaţa muncii. Cei mai mulţi dintre hunedorenii înscrişi la cursurile organizate de AJOFM Hunedoara, în parteneriat cu o firmă specializată, sunt şomerii de lungă durată şi cei cu vârste de peste 45 de ani. Şi tinerii au fost beneficiari ai proiectului AJOFM. „Proiectul se adresează şomerilor de lungă durată şi se desfăşoară pe o perioadă de 16 luni. A fost început în iulie 2014 şi se va încheia în noiembrie 2015. Cursurile desfăşurate sunt în număr de 21”, a spus Adina Pal, managerul proiectului „Calificarea, o şansă în carieră”. Meseriile în care şomerii incluşi în proiectul AJOFM Hunedoara au ocazia să se specializeze sunt: lucrător în cultura plantelor, lucrător în comerţ, peisagist, bucătar şi confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice. De asemnea, participanţii pot învăţa limba germană şi limba engleză.

Peste 40 de hunedoreni vor fi angajaţi la absolvirea cursurilor de specializare, au mai precizat reprezentanţii AJOFM Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite