300 de şomeri din Hunedoara sunt recalificaţi în meserii cerute pe piaţă

IMG_0412Proiectul derulat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara oferă şansa la recalificare persoanelor mai puţin ofertate pe piaţa muncii. Cei mai mulţi dintre hunedorenii înscrişi la cursurile organizate de AJOFM Hunedoara, în parteneriat cu o firmă specializată, sunt şomerii de lungă durată şi cei cu vârste de peste 45 de ani. Şi tinerii au fost beneficiari ai proiectului AJOFM. „Proiectul se adresează şomerilor de lungă durată şi se desfăşoară pe o perioadă de 16 luni. A fost început în iulie 2014 şi se va încheia în noiembrie 2015. Cursurile desfăşurate sunt în număr de 21”, a spus Adina Pal, managerul proiectului „Calificarea, o şansă în carieră”. Meseriile în care şomerii incluşi în proiectul AJOFM Hunedoara au ocazia să se specializeze sunt: lucrător în cultura plantelor, lucrător în comerţ, peisagist, bucătar şi confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice. De asemnea, participanţii pot învăţa limba germană şi limba engleză.

Peste 40 de hunedoreni vor fi angajaţi la absolvirea cursurilor de specializare, au mai precizat reprezentanţii AJOFM Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie