300 de şomeri din Hunedoara sunt recalificaţi în meserii cerute pe piaţă

IMG_0412Proiectul derulat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara oferă şansa la recalificare persoanelor mai puţin ofertate pe piaţa muncii. Cei mai mulţi dintre hunedorenii înscrişi la cursurile organizate de AJOFM Hunedoara, în parteneriat cu o firmă specializată, sunt şomerii de lungă durată şi cei cu vârste de peste 45 de ani. Şi tinerii au fost beneficiari ai proiectului AJOFM. „Proiectul se adresează şomerilor de lungă durată şi se desfăşoară pe o perioadă de 16 luni. A fost început în iulie 2014 şi se va încheia în noiembrie 2015. Cursurile desfăşurate sunt în număr de 21”, a spus Adina Pal, managerul proiectului „Calificarea, o şansă în carieră”. Meseriile în care şomerii incluşi în proiectul AJOFM Hunedoara au ocazia să se specializeze sunt: lucrător în cultura plantelor, lucrător în comerţ, peisagist, bucătar şi confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice. De asemnea, participanţii pot învăţa limba germană şi limba engleză.

Peste 40 de hunedoreni vor fi angajaţi la absolvirea cursurilor de specializare, au mai precizat reprezentanţii AJOFM Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cele mai recente imagini de pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Vestea mult așteptată de hunedoreni. A intrat în șantier drumul județean Hunedoara – Călan         Carmen Hărău, senator PNL: “Va cădea guvernul Dăncilă?”         WINKLER DESPRE PRIORITĂȚILE PPE. Finanțarea corespunzătoare a Politicii Agricole și celei de Coeziune         SĂNĂTATE “Donăm sânge pentru oamenii orașului”         Ștrandul Municipal din Deva își deschide porțile         Ministrul Răzvan Cuc pe șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva. Când vor fi gata Loturile 3 și 4         Mai puțini turiști în Retezat, după închiderea drumului spre Poiana Pelegii         O viperă uriașă găsită în Sarmizegetusa Regia, pe Soarele de Andezit         Tânăr de 17 ani înecat într-o baltă din Orăștie         TALIBANII ECO DATOREAZĂ SCUZE. APM Hunedoara a scos Râul Alb din aşa-zisul „pericol de moarte”         Exponatul lunii iunie 2019 la muzeul din Deva         Lansare de carte Dumitru Constantin Dulcan         Ce despăgubiri poate primi muzeul pentru matrița antică din Sarmizegetusa Regia         Ce s-a întâmplat cu zimbrii din Germania eliberaţi în Munţii Poiana Ruscă         Comunicat de presă Marius Surgent, deputat ALDE         Accident mortal pe DN 66 în apropiere de Hațeg: doi oameni au murit         Lecție de voluntariat: 200 de elevi și profesori de la ”Transilvania” curăță străzile de gunoaie!         DRÄXLMAIER Hunedoara a donat echipament medical Spitalului Municipal         Două femei rănite într-un accident în Hațeg