A NINS! 30 de centimetri de zăpadă în Parâng

 

zapadaDe duminică noapte staţiunile montane din judeţ se îmbracă încet dar sigur cu o haină de omăt. Cel mai consistent strat de zăpadă a căzut în Parâng, la cota 1.700 acesta măsurând deja 30 de centimetri. „Dacă ninsoarea se menţine şi vremea se mai răceşte puţin, cu siguranţă se va putea schia în weekend. De aseară ninge încontinuu, sunt sub 0 grade, aşa că zăpada se poate menţine”, este de părere Dumitru Bârlida, şef formaţie Salvamont Petroşani. Oricum aici, la sfârşitul de săptămână se aşteaptă primii iubitori ai sporturilor de iarnă. De asemenea, se pot face şi trasee de creastă, dacă ceaţa care persistă acum se risipeşte.

Temperaturi prea ridicate

În schimb, în Straja şi Râuşor, stratul de zăpadă nu este atât de generos, măsurând doar cinci centimetri. Deşi şi aici ninge din noaptea de duminică temperaturile prea ridicate nu ajută zăpada să se depună uniform, iar tunurile de zăpadă nu se pornesc decăt sub -5 grade Celsius.. Se pare că în cele două staţiuni mai trebuie să ningă, până când zăpadă va fi potrivită pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști