A NINS! 30 de centimetri de zăpadă în Parâng

 

zapadaDe duminică noapte staţiunile montane din judeţ se îmbracă încet dar sigur cu o haină de omăt. Cel mai consistent strat de zăpadă a căzut în Parâng, la cota 1.700 acesta măsurând deja 30 de centimetri. „Dacă ninsoarea se menţine şi vremea se mai răceşte puţin, cu siguranţă se va putea schia în weekend. De aseară ninge încontinuu, sunt sub 0 grade, aşa că zăpada se poate menţine”, este de părere Dumitru Bârlida, şef formaţie Salvamont Petroşani. Oricum aici, la sfârşitul de săptămână se aşteaptă primii iubitori ai sporturilor de iarnă. De asemenea, se pot face şi trasee de creastă, dacă ceaţa care persistă acum se risipeşte.

Temperaturi prea ridicate

În schimb, în Straja şi Râuşor, stratul de zăpadă nu este atât de generos, măsurând doar cinci centimetri. Deşi şi aici ninge din noaptea de duminică temperaturile prea ridicate nu ajută zăpada să se depună uniform, iar tunurile de zăpadă nu se pornesc decăt sub -5 grade Celsius.. Se pare că în cele două staţiuni mai trebuie să ningă, până când zăpadă va fi potrivită pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători