A NINS! 30 de centimetri de zăpadă în Parâng

 

zapadaDe duminică noapte staţiunile montane din judeţ se îmbracă încet dar sigur cu o haină de omăt. Cel mai consistent strat de zăpadă a căzut în Parâng, la cota 1.700 acesta măsurând deja 30 de centimetri. „Dacă ninsoarea se menţine şi vremea se mai răceşte puţin, cu siguranţă se va putea schia în weekend. De aseară ninge încontinuu, sunt sub 0 grade, aşa că zăpada se poate menţine”, este de părere Dumitru Bârlida, şef formaţie Salvamont Petroşani. Oricum aici, la sfârşitul de săptămână se aşteaptă primii iubitori ai sporturilor de iarnă. De asemenea, se pot face şi trasee de creastă, dacă ceaţa care persistă acum se risipeşte.

Temperaturi prea ridicate

În schimb, în Straja şi Râuşor, stratul de zăpadă nu este atât de generos, măsurând doar cinci centimetri. Deşi şi aici ninge din noaptea de duminică temperaturile prea ridicate nu ajută zăpada să se depună uniform, iar tunurile de zăpadă nu se pornesc decăt sub -5 grade Celsius.. Se pare că în cele două staţiuni mai trebuie să ningă, până când zăpadă va fi potrivită pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini