27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi

Mirecuri, în judeţul Hunedoara, au fost înregistrate 27 noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în urma prelucrării a 70 de teste. Mai sunt aşteptate, de la Alba Iulia, rezultatele a încă 50 de teste, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

În ultimele două luni, în judeţul Hunedoara s-au înregistrat zilnic 1 – 5 cazuri noi de infecţii cu Sars-Cov-2.

Persoanele cărora li s-au prelevat teste provin din rândul suspecţilor (contacte ale persoanelor confirmate sau care au solicitat contra cost acest test) sau dintre bolnavii cu diferite afecţiuni, mai ales oncologice (11 pacienţi), care au făcut testul înaintea tratamentelor sau a internării, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii instituţiei.

Conform primelor informaţii, rezulatele pozitive ale testelor provin de la persoane cărora li s-au recoltat probe la spitalele din Petroşani,10 cazuri, Haţeg, 8 cazuri, Orăştie, 5 cazuri, Lupeni 3 cazuri şi Hunedoara, 1 caz.

„În urma deciziei Curţii Constituţionale a României, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică şi medicii hunedoreni nu-i pot interna pe cei depistaţi pozitiv şi nici nu le pot impune izolarea sau carantinarea. Ei pot doar să recomande izolarea sau internarea, orice altă măsură restrictivă fiind considerată ilegală”,a informat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Judeţului Hunedoara.

Potrivit precizărilor făcute de Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP-Hunedoara, o parte a persoanelor depistate pozitiv miercuri, refuză orice formă de supraveghere medicală. Totodată, reprezentanţii DSP iau legătura cu medicii de familie pentru a le solicita monitorizarea celor infectaţi.

„Oamenii sunt sfătuiţi să se protejeze şi să respecte cu stricteţe toate recomandările specialiştilor pentru prevenirea imbolnăvirii: purtarea măştilor, păstrarea distanţei fizice, evitarea aglomeraţiei, igiena mâinilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Judeţului Hunedoara.

În judeţul Hunedoara, miercuri, la ora 8.00 erau internate în spital 10 persoane, diagnosticate cu Covid 19, iar numărul celor infectaţi, înregistraţi din luma martie şi până în prezent, era de 667. Cei mai mulţi s-au vindecat, iar peste 70 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid 19, dar şi cu alte afecţiuni (cronice – în majoritatea cazurilor), au decedat în judeţul Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical