23 de cazuri de coronavirus confirmate până în prezent în județul Hunedoara

214

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus din județul Hunedoara a ajuns la 23, cele mai recente două cazuri fiind confirmate miercuri.
Pentru 21 dintre aceștia sunt cunoscute și localitățile. Astfel, 8 persoane sunt din Petroșani, 7 sunt din Deva, două persoane sunt din Aninoasa, una este din Vulcan, una este din Orăștie, una este din Petrila și una provine din carantină – Arad. Deocamdată autoritățile nu au menționat localitățile de domiciliu pentru cele mai recente două cazuri provenite din jude, însă potrivit unor surse sunt cadre medicale din Petroşani.
A cescut numărul persoanelor aflate în izolare, respectiv 726, la fel ca și al celor aflate în carantină – 46. Dintre hunedorenii confirmați până acum 7 au fost declarați vindecați și externați.
În judeţul Hunedoara, primul caz pozitiv cu virus Corona (COVID-19) a fost un bărbat de 45 de ani din Deva, care s-a întors din Italia, regiunea Lombardia în data de 26 februarie 2020. Pacientul s-a aflat în izolare la domiciliu din data de 26 februarie 2020. iar în 5 martie 2020 a prezentat cefalee, fapt pentru care a solicitat consult la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean de Urgenţă din Deva, unde a fost trasportat cu o ambulanţă. În 6 martie, a fost pozitiv cu virusul Covid 19. Şi fiica sa a fost infectată cu coronavirus. Ambii au fost internaţi la clinica de specialitate din Timişoara, iar câteva zile mai târziu au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. Şi a treia pacientă cu coronavirus din Hunedoara, o tânără de 26 de ani, din Valea Jiului, a fost declarată vindecată.
Până miercuri, 18 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *