22 de cetăţeni agfani au fost interceptaţi de poliţişti în două parcări de pe A1

22 de cetăţeni agfani au fost interceptaţi de poliţişti în două parcări de pe A1.

Miercuri, în jurul orei 05:30, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de un șofer cu privire la faptul că mai multe persoane de naționalitate străină se află într-o parcare de pe autostrada A1, în zona localității Holdea.

„La locul indicat s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi, care au desfăşurat activităţi de identificare, control corporal și al bagajelor şi conducere a celor în cauză la sediul Biroului Imigrări Hunedoara. În acest caz, polițiștii şi jandarmii au identificat 10 bărbaţi de naţionalitate afgană, care se aflau pe teritoriul României în calitate de solicitanţi de azil. Tot astăzi, în jurul orei 06:25, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ilia au fost sesizați telefonic de un conducător auto, cu privire la faptul că mai multe persoane de altă naționalitate au pătruns în remorca unui autotren care staţiona într-o parcare de pe autostrada A1, în zona comunei Ilia. La locul indicat s-au deplasat poliţiştii Secției de Poliție Rurală Ilia, care au depistat 12 persoane de naționalitate afgană (printre care şi un minor în vârstă de 10 ani)”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Cetățenii afgani au fost conduși la sediul la sediul Biroului Imigrări Hunedoara, pentru efectuarea verificărilor specifice și dispunerea măsurilor legale. „Cei 22 de cetăţeni afgani au declarat că ar fi plecat din centre de azil din estul si sudul ţării, cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei. Au primit, din partea poliţiştilor şi a jandarmilor alimente, apă, ceai cald, dar şi haine şi încălţăminte (doi dintre aceştia nu avea încălţăminte). După finalizarea procedurilor legale, 17 dintre afgani vor fi îndrumaţi către centrele de azil, iar față de alți cinci se va lua măsura introducerii în centre de custodie publică, întrucât, după verificări, s-a stabilit că le-au fost respinse cererile de azil si nu au părăsit voluntar teritoriul României în termenul legal”, a informat reprezentantul IPJ Hunedoara.

 

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!