Lucrările de modernizare a podului rutier peste Râul Mureş, aflat la intrarea pe autostrada Deva – Sibiu vor continua până în 20 iulie, potrivit unei informări trimise de Prefectura Hunedoara.

„La Deva, prefectul Sorin Adrian Vasilescu a invitat conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, reprezentanţii constructorului care reabilitează DN76 şi podul peste râul Mureş, consultantul, conducerea IPJ Hunedoara şi a Serviciului Rutier pentru analiza modului în care se efectuează lucrările de reparaţii la podul menţionat. Solicitarea a fost ca acestea să se finalizeze până în perioada lunilor în care valorile de trafic rutier sunt foarte ridicate. Constructorul a asigurat beneficiarul şi pe cei prezenţi la şedinţa de analiză că din data de 20 iulie 2015 circulaţia pe podul aflat în lucru va fi redeschisă pe ambele sensuri de mers”, a informat Prefectura Hunedoara. Podul rutier din Şoimul, care face legătura între DN 7 şi A1 se află în reabilitare din luna martie.

Accesul maşinilor cu masa mai mare de 7,5 tone nu este permis pe tronsonul de 600 de metri, iar circulaţia celorlalte vehicule este restricţionată. Traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă a şoselei.