18 persoane suspecte de gripă în județul Hunedoara. Printre cei confirmați – un copil de 8 ani!

Nu mai puțin de 18 persoane din județul Hunedoara au fost sau sunt suspecte de gripă. Unele cazuri de îmbolnăviri, printre care și cel al unui copil de 8 ani, au fost deja confirmate în urma analizelor de laborator.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, de la începutul acestui an 18 persoane au fost suspecte de gripă, dar în 5 cazuri prezența virusului a fost infirmată prin analize de laborator. În alte cazuri boala se confirmă. Astfel, este vorba despre un caz confirmat de gripă AH1N1, la Spitalul Județean Deva, un caz confirmat gripa tip A, prin test rapid. Este cel al unui copil 8 ani, internat în Clinica de Pediatrie Timisoara, care are și diabet zaharat și nu a fost vaccinat. De asemenea, mai este un caz confirmat de gripa tip A H3, la Spitalul Municipal Hunedoara. Pacientul nu a fost vaccinat și prezintă afecțiuni cronice. De asemenea, mai sunt încă 10 cazuri pentru care nu s-a primit încă rezultatul analizelor: 2 cazuri SJU Deva, 7 cazuri Spitalul Municipal Hunedoara și un caz la Spitalul de Urgență Petroșani.

Potrivit DSP Hunedoara, în săptămâna 21.01.2019- 27.01.2019 numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe raza judeţului Hunedoara este de 1617 de cazuri, din care pneumonii 557 de cazuri . Au fost internate un numar de 205 cazuri, din care 12 persoane suspecte de gripă.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara