18 persoane suspecte de gripă în județul Hunedoara. Printre cei confirmați – un copil de 8 ani!

Nu mai puțin de 18 persoane din județul Hunedoara au fost sau sunt suspecte de gripă. Unele cazuri de îmbolnăviri, printre care și cel al unui copil de 8 ani, au fost deja confirmate în urma analizelor de laborator.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, de la începutul acestui an 18 persoane au fost suspecte de gripă, dar în 5 cazuri prezența virusului a fost infirmată prin analize de laborator. În alte cazuri boala se confirmă. Astfel, este vorba despre un caz confirmat de gripă AH1N1, la Spitalul Județean Deva, un caz confirmat gripa tip A, prin test rapid. Este cel al unui copil 8 ani, internat în Clinica de Pediatrie Timisoara, care are și diabet zaharat și nu a fost vaccinat. De asemenea, mai este un caz confirmat de gripa tip A H3, la Spitalul Municipal Hunedoara. Pacientul nu a fost vaccinat și prezintă afecțiuni cronice. De asemenea, mai sunt încă 10 cazuri pentru care nu s-a primit încă rezultatul analizelor: 2 cazuri SJU Deva, 7 cazuri Spitalul Municipal Hunedoara și un caz la Spitalul de Urgență Petroșani.

Potrivit DSP Hunedoara, în săptămâna 21.01.2019- 27.01.2019 numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe raza judeţului Hunedoara este de 1617 de cazuri, din care pneumonii 557 de cazuri . Au fost internate un numar de 205 cazuri, din care 12 persoane suspecte de gripă.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei