18 persoane suspecte de gripă în județul Hunedoara. Printre cei confirmați – un copil de 8 ani!

Nu mai puțin de 18 persoane din județul Hunedoara au fost sau sunt suspecte de gripă. Unele cazuri de îmbolnăviri, printre care și cel al unui copil de 8 ani, au fost deja confirmate în urma analizelor de laborator.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, de la începutul acestui an 18 persoane au fost suspecte de gripă, dar în 5 cazuri prezența virusului a fost infirmată prin analize de laborator. În alte cazuri boala se confirmă. Astfel, este vorba despre un caz confirmat de gripă AH1N1, la Spitalul Județean Deva, un caz confirmat gripa tip A, prin test rapid. Este cel al unui copil 8 ani, internat în Clinica de Pediatrie Timisoara, care are și diabet zaharat și nu a fost vaccinat. De asemenea, mai este un caz confirmat de gripa tip A H3, la Spitalul Municipal Hunedoara. Pacientul nu a fost vaccinat și prezintă afecțiuni cronice. De asemenea, mai sunt încă 10 cazuri pentru care nu s-a primit încă rezultatul analizelor: 2 cazuri SJU Deva, 7 cazuri Spitalul Municipal Hunedoara și un caz la Spitalul de Urgență Petroșani.

Potrivit DSP Hunedoara, în săptămâna 21.01.2019- 27.01.2019 numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe raza judeţului Hunedoara este de 1617 de cazuri, din care pneumonii 557 de cazuri . Au fost internate un numar de 205 cazuri, din care 12 persoane suspecte de gripă.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum se regenerează pădurile din Godeanu         Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației