17 martie 2017. Primele răspunsuri în cazul abuzurilor lui Mocanu

Controlul Corpului de Control al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) privind activitatea comandantului Poliției Lupeni, Dănuț Mocanu, s-a prelungit cu o săptămână, anunță oficiali ai instituției.

”Colegii de la Control Intern, întrucât au constatat că au nevoie de o perioadă mai mare de timp, pentru a documenta foarte bine toate aspectele menționate în aceste sesizări, au solicitat conducerii Poliției Române prelungirea termenului de control. Domnul inspector general a aprobat această prelungire, astfel că vom reveni cu rezultatul acestor verificări când se vor finaliza. Încă sunt colegii acolo și continuă verificările”, a declarat, pentru Ziarul Hunedoreanului, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Acesta mai spune că până în data de 17 martie ar trebui anunțate rezultatele controlului.

Săptămâna trecută, Dănuț Mocanu a intrat în concediu medical, iar surse din cadrul poliției susțin că acesta este internat în spital.

”Domnul Mocanu a intrat în concediu medical, dar asta nu ne împiedică să continuăm verificările”, mai spune purtătorul de cuvânt al IGPR.

Conducerea Poliției Lupeni este asigurată, în acest moment, de adjunctul lui Mocanu, Sorin Suciu.

De-a lungul anilor, încă de când era comandant la Poliția Uricani, Dănuț Mocanu a avut mai multe plângeri pe numele lui, venite atât din partea celor care ar fi trebuit să fie apărați de el și polițiștii lui – civilii – precum și din partea polițiștilor care se săturaseră de abuzurile lui. De fiecare dată, reclamanții au fost cei care au părăsit sistemul, sătui de șicane și dosare fabricate la comandă, o practică des întâlnită, dezvăluită acum de polițiștii de la Lupeni, care, în decembrie, anul trecut, s-au hotărât să îi facă rapoarte comandantului Dănuț Mocanu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!