16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfăşurat o campanie de verificare a modului în care transportatorii rutieri respectă prevederile legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor de muncă, a respectării timpului de muncă şi odihnă precum şi a legislaţiei europene privind detaşarea lucrătorilor în cadrul serviciilor transfrontaliere.

„Au fost controlaţi 16 transportatori rutieri. Au fost descoperite 24 de deficienţe care au constat în: lipsa unei copii a contractului de muncă ce trebuie să se găsească în cabina autovehiculului, neevidenţierea orelor de muncă sau întocmirea eronată a acestei evidenţe, nerespectarea repausului săptămânal  sau a sărbătorilor legale, necompletarea contractelor cu timp parţial cu modul de repartizare a orelor de muncă”, a informat ITM Hunedoara.

Inspectorii de muncă au dat două avertismente din care unul pentru muncă nedeclarată în sensul în care conducătorul auto a fost descoperit ca desfăşurând activitate în afara programului de muncă înscris în contractul cu timp parţial.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică