13 incendii într-o săptămână

351
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta ”Iancu de Hunedoara” au fost solicitați să intervină, în săptămâna anterioară, pentru stingerea a 13 incendii, dintre care 8 au reprezentat incendii de vegetație/deșeuri, 4 – incendii de locuințe și 1 – incendiu de autoturism.
Incendiile de vegetație uscată s-au dezvoltat pe aproximativ 30 de hectare de teren situate pe raza localităților Bărăștii Hațegului, Hunedoara și Călan.
De asemenea, au avut loc trei intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în locuințe, o intervenție pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier, în care au fost implicate 3 autovehicule și 56 de misiuni de verificare, zilnice, la secțiile A.T.I. ale unităților spitalicești din județul nostru.
Pompierii S.M.U.R.D. au răspuns la 328 de apeluri, cele mai numeroase intervenții fiind înregistrate la Detașamentul Hunedoara (54), Garda de Intervenție Lupeni (39) și Detașamentul Deva (36) .
Cea mai emoționantă salvare din săptămâna precedentă a fost cea a unui cățel, căzut într-o fântână cu adâncimea de peste 12 metri, din localitatea Cristur, pentru ajutorarea căruia s-au deplasat 5 pompieri deveni, dintre care 2 specializați în alpinism.
Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, vă rugăm să respectați măsurile specifice de prevenire a incendiilor:
• utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
• prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi;
• arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii;
• utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Huendoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.