100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei române în judeţul Hunedoara

162

Jandarmii hunedoreni au sărbătorit,,100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române în judeţul Hunedoara”.

Evenimentul a avut loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara – Amfiteatru ,,Spiru Haret”.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara,  colonelui dr. Robert-Iulian VÎȚĂ  a prezentat  istoria Jandarmeriei Române în județul Hunedoara.

Totodată, în cadrul evenimentului, au fost prezentate uniformele militare de  jandarmerie din perioada 1850-1918.

Cu această ocazie au fost premiate şi felicitate efectivele clasate pe primele locuri la ,,Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100 la Futsal ” și cele de la ,,Campionatul de Tir – Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100”.

De asemenea, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, plutonierului adjutant Albu Nelu, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng i s-a înmânat Emblema de merit ,,Acțiuni umanitare – clasa a III – a”, pentru intervenții deosebite pe timpul participării la intervenții în situații de urgență în țară sau străinătate.

Am fost onoraţi să îl avem alături pe domnul sublocotenent în retragere Vasile CREŢU, veteran de război, în vârstă de 102 ani, precum şi pe veteranii unităţii, cărora inspectorul şef le-a oferit diplome ,,in honoris”.

În încheierea activităţii, cei 100 de elevi din cadrul Colegiului Naţional ,,Regina Maria” din Deva, prezenţi la eveniment, au avut ocazia să vizioneze filmul ,,Pentru eroi care ne-au lăsat o ţară”.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi la acest moment de sărbătoare: domnul Dorel Ovidiu BRETEAN, subprefectul județului Hunedoara, domnul Fabius-Tiberiu KISZELY, prefectul județului Hunedoara, oficialităţi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care există relaţii de colaborare sau cooperare.

IJJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.