100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei române în judeţul Hunedoara

Jandarmii hunedoreni au sărbătorit,,100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române în judeţul Hunedoara”.

Evenimentul a avut loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara – Amfiteatru ,,Spiru Haret”.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara,  colonelui dr. Robert-Iulian VÎȚĂ  a prezentat  istoria Jandarmeriei Române în județul Hunedoara.

Totodată, în cadrul evenimentului, au fost prezentate uniformele militare de  jandarmerie din perioada 1850-1918.

Cu această ocazie au fost premiate şi felicitate efectivele clasate pe primele locuri la ,,Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100 la Futsal ” și cele de la ,,Campionatul de Tir – Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100”.

De asemenea, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, plutonierului adjutant Albu Nelu, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng i s-a înmânat Emblema de merit ,,Acțiuni umanitare – clasa a III – a”, pentru intervenții deosebite pe timpul participării la intervenții în situații de urgență în țară sau străinătate.

Am fost onoraţi să îl avem alături pe domnul sublocotenent în retragere Vasile CREŢU, veteran de război, în vârstă de 102 ani, precum şi pe veteranii unităţii, cărora inspectorul şef le-a oferit diplome ,,in honoris”.

În încheierea activităţii, cei 100 de elevi din cadrul Colegiului Naţional ,,Regina Maria” din Deva, prezenţi la eveniment, au avut ocazia să vizioneze filmul ,,Pentru eroi care ne-au lăsat o ţară”.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi la acest moment de sărbătoare: domnul Dorel Ovidiu BRETEAN, subprefectul județului Hunedoara, domnul Fabius-Tiberiu KISZELY, prefectul județului Hunedoara, oficialităţi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care există relaţii de colaborare sau cooperare.

IJJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie         Rareș Demian, președintele Văii Dacilor, a murit. Tânărul ar fi fost găsit spânzurat cu un tricolor