100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei române în judeţul Hunedoara

Jandarmii hunedoreni au sărbătorit,,100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române în judeţul Hunedoara”.

Evenimentul a avut loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara – Amfiteatru ,,Spiru Haret”.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara,  colonelui dr. Robert-Iulian VÎȚĂ  a prezentat  istoria Jandarmeriei Române în județul Hunedoara.

Totodată, în cadrul evenimentului, au fost prezentate uniformele militare de  jandarmerie din perioada 1850-1918.

Cu această ocazie au fost premiate şi felicitate efectivele clasate pe primele locuri la ,,Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100 la Futsal ” și cele de la ,,Campionatul de Tir – Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100”.

De asemenea, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, plutonierului adjutant Albu Nelu, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng i s-a înmânat Emblema de merit ,,Acțiuni umanitare – clasa a III – a”, pentru intervenții deosebite pe timpul participării la intervenții în situații de urgență în țară sau străinătate.

Am fost onoraţi să îl avem alături pe domnul sublocotenent în retragere Vasile CREŢU, veteran de război, în vârstă de 102 ani, precum şi pe veteranii unităţii, cărora inspectorul şef le-a oferit diplome ,,in honoris”.

În încheierea activităţii, cei 100 de elevi din cadrul Colegiului Naţional ,,Regina Maria” din Deva, prezenţi la eveniment, au avut ocazia să vizioneze filmul ,,Pentru eroi care ne-au lăsat o ţară”.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi la acest moment de sărbătoare: domnul Dorel Ovidiu BRETEAN, subprefectul județului Hunedoara, domnul Fabius-Tiberiu KISZELY, prefectul județului Hunedoara, oficialităţi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care există relaţii de colaborare sau cooperare.

IJJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Adolescent de 16 ani acuzat că și-a violat sora de 10 ani         Tragedie pe DN 7, în apropiere de nodul rutier de la Ilia         Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin