100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei române în judeţul Hunedoara

Jandarmii hunedoreni au sărbătorit,,100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române în judeţul Hunedoara”.

Evenimentul a avut loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara – Amfiteatru ,,Spiru Haret”.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara,  colonelui dr. Robert-Iulian VÎȚĂ  a prezentat  istoria Jandarmeriei Române în județul Hunedoara.

Totodată, în cadrul evenimentului, au fost prezentate uniformele militare de  jandarmerie din perioada 1850-1918.

Cu această ocazie au fost premiate şi felicitate efectivele clasate pe primele locuri la ,,Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100 la Futsal ” și cele de la ,,Campionatul de Tir – Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100”.

De asemenea, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, plutonierului adjutant Albu Nelu, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng i s-a înmânat Emblema de merit ,,Acțiuni umanitare – clasa a III – a”, pentru intervenții deosebite pe timpul participării la intervenții în situații de urgență în țară sau străinătate.

Am fost onoraţi să îl avem alături pe domnul sublocotenent în retragere Vasile CREŢU, veteran de război, în vârstă de 102 ani, precum şi pe veteranii unităţii, cărora inspectorul şef le-a oferit diplome ,,in honoris”.

În încheierea activităţii, cei 100 de elevi din cadrul Colegiului Naţional ,,Regina Maria” din Deva, prezenţi la eveniment, au avut ocazia să vizioneze filmul ,,Pentru eroi care ne-au lăsat o ţară”.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi la acest moment de sărbătoare: domnul Dorel Ovidiu BRETEAN, subprefectul județului Hunedoara, domnul Fabius-Tiberiu KISZELY, prefectul județului Hunedoara, oficialităţi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care există relaţii de colaborare sau cooperare.

IJJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva