UE. AVERTISMENT PENTRU ROMÂNIA: Terminaţi proiectele începute sau vă cerem banii înapoi!

Comisia Europeana a avertizat Guvernul căRomânia va fi nevoită să încheie proiectele europene din bani de la bugetul de stat şi de la beneficiari, daca acestea nu vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2015, potrivit unui document obţinut de Hotnews.

UE

Potrivit scrisorii Comisiei trimise Guvernului, România trebuie să-şi încheie până la finele anului 2015 proiectele europene nou lansate sau deja adoptate. In caz contrar, Romania va fi obligată să plătească de la bugetul de stat şi din banii beneficiarilor pentru terminarea proiectelor, pentru că, altfel, Uniunea Europeana va retrage ţării şi  banii europeni deja rambursaţi de Comisie în proiectele neterminate.

Pentru a evita aceste riscuri, Comisia a cerut Ministerului Fondurilor Europene să revizuiasca Planul de Acţiuni Proritare pentru absorbţia fondurilor europene.

Fondurile structurale şi de coeziune rambursate Romaniei până acum ajung la 6 miliarde de euro pentru perioada  2007-2013, în proiecte incheiate, dar şi în proiecte nefinalizate încă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”