SPIRITUALITATE. Simpozion Interjudețean: „Creștinism, istorie, tradiţie”

Liceul Tehnologic „Crișan” din Crișcior a fost gazda celei de a X-a ediţii a Simpozionului interjudeţean care în acest an s-a derulat sub genericul „Creștinism, istorie, tradiţie”. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei

 

 

Simpozionul abordează teme precum: religie, istorie, tradiţie românească şi pedagogie modernă. El se adresează cadrelor didactice din învăţământul universitar, preunivesitar, studenţilor şi elevilor din învăţământul gimnazial, liceal şi universitar.

Omagierea satului românesc

La simpozion au fost prezenţi participanţi din Bacău, Petrila, Arad, Sibiu, Lupeni, Deva, Brad, Brănișca, Bucureșci, Buceş, Ribița, Baia de Criș, Luncoiu de Jos, Cojuşna – Raionul Străşeni (Rep. Moldova). Organizarea lui s-a făcut la iniţiativa profesorului Daniel-Constantin Benea cu implicarea unei echipe de profesori care au sprijinit inimos şi în acest an desfăşurarea acestui simpozion. Simpozionul este direcţionat pe două secţiuni, prima fiind dedicată didacticii moderne în care se vor propune modalităţi de adaptare a actului didactic la nevoile generaţiei actuale în interesul unei învăţări calitative. În cea de a doua secţiune sunt cuprinse tematici legate de religie, artă, istorie, tradiţii, muzică, toate fiind animate de omagierea satului românesc. “Avem aceasta în atenţie datorită faptului că în anul 2019, Biserica Ortodoxă Română la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a aprobat în Sfântul Sinod ca anul 2019 să fie proclamat „Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) şi Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești”, explică Prof. Daniel Constantin Benea pe pagina de net a Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

 Şcoală, biserică, familie

“Conştienţi fiind de responsabilitatea pe care o are fiecare generație față de cele care urmează, de multitudinea factorilor de risc la care sunt expuși tinerii societății noastre și de vulnerabilitatea lor în faţa acestor factori, considerăm că inițierea unui astfel de simpozion întărește inter-relaționarea dintre școală – biserică – familie. Totodată, se doreşte responsabilizarea educabililor față de generațiile viitoare și creșterea armonioasă în spiritul valorilor etern valabile, favorabile trăiniciei vieții și societății. Din acest motiv simpozionul s-a desfăşurat în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu”, transmit organizatorii.

(Sursa Foto: Episcopia Devei şi Hunedoarei)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!