Secretarul general al CJ Hunedoara: „Am fost audiat la DNA în calitate de suspect”

66

Secretarul general al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Daniel, a afirmat, marţi seară, la ieşirea din sediul DNA Alba Iulia, unde a fost audiat într-un dosar de corupţie privind organizarea concursului pentru şefia DGASPC, că a dat declaraţii „în calitate de suspect” şi că nu poate oferi detalii

DNA

Secretarul general al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Daniel, a ieşit, marţi seară, din sediul DNA Alba Iulia, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore într-un dosar care ar viza fapte de corupţie comise la organizarea concursului pentru postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, dosar în care au fost audiate şi directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, şefa Serviciului Corpului de Control al CJ, Dana Gîrjob, şi şefa Biroului Administraţie Publică Locală, Mihaela Ştefan.

Dan Daniel a spus că nimeni nu a fost reţinut, dar a precizat că nu are voie să ofere detalii despre dosar întrucât aşa i-au solicitat procurorii.

Întrebat în ce calitate a fost chemat la DNA, Dan Daniel a răspuns: „În calitate de suspect”. De asemenea, întrebat dacă a fost pus sub control judiciar, el a negat.

Secretarul general al CJ Hunedoara a adăugat că urmează să revină la DNA pentru alte audieri, menţionând că acum au fost audiate şi persoane pe care nu le cunoaşte, dar şi angajaţi ai CJ Hunedoara.

Marţi dimineaţă, procurorii DNA au făcut percheziţii la şapte adrese din judeţul Hunedoara, între care sediul Consiliului Judeţean şi cel al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Surse judiciare declarau că anchetatorii suspectează comiterea unor fapte de corupţie la organizarea concursului pentru postul de director al DGASPC, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean.

În urma percheziţiilor, directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, a fost ridicată de către procurori şi dusă la DNA Alba pentru audieri. De asemenea, la audieri au fost duşi secretarul general al CJ Hunedoara, Dan Daniel, după ce în cursul dimineţii procurorii DNA au sigilat biroul acestuia şi au făcut percheziţii la sediul CJ, dar şi şefa Serviciului Corpului de Control al CJ, Dana Gîrjob, şi şefa Biroului Administraţie Publică Locală, Mihaela Ştefan, în birourile cărora au fost făcute, de asemenea, percheziţii.

(mediafax.ro)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.