UPDATE Protest. Minerii blocaţi în subteran au ieşit la suprafaţă pentru negocieri

Schimbul doi de la Mina Lonea, adica 21 de persoane, s-a autoblocat în subteran

main mic drOamenii sunt nemulţumiţi de faptul că sunt obligaţi să stea patru zile acasă.
Directorul Societăţii Naţionale a Huilei, de care aparţine mina Lonea, spune că joi dimineaţă s-a comunicat că toţi angajaţii de la minele viabile vor sta acasă în concediu  în perioada 24 – 28 iunie. “Comanda pentru luna iunie este de 80.000 de tone, producţie pe care noi putem să o dăm în 15 zile. În mod normal dădeam 120.000 de tone de huilă. Economia pe care o facem în acest fel este de 25 – 30 de miliarde de lei”, a explicat Nicolae Drăgoi, directorul SNH motivele pentru care se stă acasă.

La mina au ajuns joi seara cei din conducerea unitatii miniere, dar si directorul general al Societatii Nationale a Huilei din Petrosani, Nicolae Dragoi, care a incercat sa ii convinga pe mineri sa renunte la protest.

Minerii blocaţi în subteran au ieşit la suprafaţă unde urmează să negocieze cu reprezentanţii administraţiei. “Toată lumea a ieşit din mină. Motivul protestului a fost o propunere a administraţiei ed a reămâne fiecare miner câte patru zile de concediu, începând cu data de 25. Am fost în subteran, am discutat cu minerii şi s-a luat hotărârea să ieşim la suprafaţă, să discutăm cu domnul director general.  Oamenii tebuiau să iasă la 6 şi au ieşit la 7 şi jumătate, au stat (n.r. în plus) în jur de o oră, o oră şi jumătate. Eu sper că se va ajunge la o înţelegere. La salariul nu se pierde nimic. Minerul va sta acasă patru zile de concediu, va lua echivalentul celor patru zile de concendiu de concediu. Măsura se va aplica pentru toate exploatările din cadrul SNH; dacă se va lua această hotărâre”, a declarat Gabriel Petrescu, inginer şef Securitate în cadrul SNH.

De asemenea, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita a confirmat, în Valea Jiului,  faptul ca minerii ar putea sa lucreze mai putin, dar sa obtina profit. „Minerii ar putea de acum incolo sa lucreze si mai putin. Trebuie sa obtina profit, ca siasa sunt pe pierdere. Daca nu isi diminueaza pierderile, statul nu le va mai da nimic. Ca stau una, doua, sau trei zile, e firesc si ei trebuie sa discute toate aceste probleme cu managerii lor. Este posibil chiar sa li se diminueze si din drepturi”, a spus ministrul Constantin Nita.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!