Presedintele Klaus Iohannis a ajuns in Republica Moldova, unde efectueaza o vizita oficiala

67

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns marti dupa-amiaza in Republica Moldova, unde efectueaza o vizita oficiala, unde a fost primit de presedintele moldovean Nicolae Timofti cu onoruri militare, dar si cu traditionala paine cu sare

iohannis timofti

Din delegatie fac parte consilierii George Scutaru, Dan Mihalache, Leonard Orban, Andrei Muraru, dar lipseste purtatorul de cuvant Tatiana Niculescu Bran.

Presedintele Iohannis a fost primit de presedintele moldovean Nicolae Timofti cu onoruri militare, dar si cu traditionala paine cu sare.
Garda de onoare a intonat imnurile celor doua state. La Chisinau ploua marunt.

Presedintele Klaus Iohannis face, marti si miercuri, o vizita oficiala in Republica Moldova, la aproape o saptamana dupa ce Parlamentul de la Chisinau a votat Guvernul condus de Chiril Gaburici, seful statului avand pe agenda convorbiri cu omologul moldovean, cu premierul, dar si cu liderii principalelor partide politice.

Vizita debuteaza marti cu o intrevedere tete-a-tete cu omologul moldovean, Nicolae Timofti, urmata de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii.Totodata, seful statului se va intalni cu noul premier de la Chisinau, Chiril Gaburici. In seara zilei de marti, presedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, va oferi un dineu oficial in cinstea lui Klaus Iohannis, la celebrul combinat de vinuri „Cricova”.

In cea de-a doua zi a vizitei, presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu liderii principalelor partide politice de la Chisinau: Vlad Filat, presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Marian Lupu, presedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL), dar si cu presedintele Parlamentului, Andrian Candu.

De asemenea, seful statului se va adresa studentilor de la Universitatea de Stat din Moldova si va depune o coroana de flori la Monumentul „Stefan cel Mare si Sfant”.

In calitate de presedinte ales, Klaus Iohannis a vizitat R. Moldova pe 28 noiembrie 2014, prima in afara Romaniei pe care a facut dupa alegerile din noiembrie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.