Premiantul de sâmbătă – Imre Szuhanek, omul care a dat valoare Peşterii Bolii

 

Imre Szuhanek. Foto Marius Peptan

Imre Szuhanek. Foto Marius Peptan

Imre Szuhanek a devenit premiantul societăţii civile. Custodele Peşterii Bolii, devenită una dintre cele mai populare atracţii turistice din Valea Jiului, a primit diploma şi buchetul de flori prin care hunedorenii care participă la campania „Premianţii fără premii” doresc să îi recompenseze simbolic pe oamenii de valoare din judeţ.

Imre Szuhanek (72 de ani) este considerat omul care a transformat Peştera Bolii în centru cultural. Hunedoreanul este de şapte ani custode al monumentului natural „Peştera Bolii” de la poalele Cetăţii Băniţa, iar în acest timp, refugiul a devenit un loc important pentru turiştii care ajung în Valea Jiului.

„Grație efortului făcut de acest om, peștera a devenit nu numai punct de atracție turistică, ci chiar un centru cultural, un loc în care se organizează multe evenimente remarcabile. Putem spune fără teama de a greși că, de când Imi baci se ocupă de peșteră, Valea Jiului este mai bogată”, l-au prezentat iniţiatorii campaniei „Premianţii fără premii”, care i-au dăruit sâmbătă dimploma şi buchetul de premiant.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști