Premiantul de sâmbătă – Imre Szuhanek, omul care a dat valoare Peşterii Bolii

 

Imre Szuhanek. Foto Marius Peptan

Imre Szuhanek. Foto Marius Peptan

Imre Szuhanek a devenit premiantul societăţii civile. Custodele Peşterii Bolii, devenită una dintre cele mai populare atracţii turistice din Valea Jiului, a primit diploma şi buchetul de flori prin care hunedorenii care participă la campania „Premianţii fără premii” doresc să îi recompenseze simbolic pe oamenii de valoare din judeţ.

Imre Szuhanek (72 de ani) este considerat omul care a transformat Peştera Bolii în centru cultural. Hunedoreanul este de şapte ani custode al monumentului natural „Peştera Bolii” de la poalele Cetăţii Băniţa, iar în acest timp, refugiul a devenit un loc important pentru turiştii care ajung în Valea Jiului.

„Grație efortului făcut de acest om, peștera a devenit nu numai punct de atracție turistică, ci chiar un centru cultural, un loc în care se organizează multe evenimente remarcabile. Putem spune fără teama de a greși că, de când Imi baci se ocupă de peșteră, Valea Jiului este mai bogată”, l-au prezentat iniţiatorii campaniei „Premianţii fără premii”, care i-au dăruit sâmbătă dimploma şi buchetul de premiant.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!