Premiantul de sâmbătă – Imre Szuhanek, omul care a dat valoare Peşterii Bolii

 

Imre Szuhanek. Foto Marius Peptan

Imre Szuhanek. Foto Marius Peptan

Imre Szuhanek a devenit premiantul societăţii civile. Custodele Peşterii Bolii, devenită una dintre cele mai populare atracţii turistice din Valea Jiului, a primit diploma şi buchetul de flori prin care hunedorenii care participă la campania „Premianţii fără premii” doresc să îi recompenseze simbolic pe oamenii de valoare din judeţ.

Imre Szuhanek (72 de ani) este considerat omul care a transformat Peştera Bolii în centru cultural. Hunedoreanul este de şapte ani custode al monumentului natural „Peştera Bolii” de la poalele Cetăţii Băniţa, iar în acest timp, refugiul a devenit un loc important pentru turiştii care ajung în Valea Jiului.

„Grație efortului făcut de acest om, peștera a devenit nu numai punct de atracție turistică, ci chiar un centru cultural, un loc în care se organizează multe evenimente remarcabile. Putem spune fără teama de a greși că, de când Imi baci se ocupă de peșteră, Valea Jiului este mai bogată”, l-au prezentat iniţiatorii campaniei „Premianţii fără premii”, care i-au dăruit sâmbătă dimploma şi buchetul de premiant.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara