Pompier avansat în grad după ce a salvat o tânără de la moarte

tnClaudiu Pălimariu, pompierul care a intervenit decisiv în salvarea unei tinere ce risca să se înece în râul Strei, a fost abansat la gradul de plutonier major.

Claudiu Pălimariu a fost recompansat astfel pentru ajutorul acordat unei tinere  în vârstă de 18 ani, aflată în primejdie.

În data de 14 iulie, subofiţerul aflat în timpul liber, împreună cu familia, pe malul râului Strei, a fost singura persoană care a răspuns apelurilor disperate ale unui tânăr care solicita ajutor pentru salvarea unei tinere aflată în stare de inconştienţă în râul Strei.

„Deplasându-se la locul în care tânăra zăcea inconştientă în apă, plt. Claudiu Ionel Pălimariu i-a evaluat starea de sănătate, constatând că aceasta era inconştientă în urma unei lovituri la cap şi avea o hemoragie puternică la nivelul unei urechi, necesitând o intervenţie promptă. Cu ajutorul unor prieteni, pompierul a transportat victima pe mal, unde i-a acordat primul ajutor medical, până la sosirea ambulanţei SMURD solicitate la caz, care a preluat-o şi transportat-o la spital”, a comunicat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului