POLITICĂ. Antonescu iese întărit din sedinţa PNL. PNL cere partenerilor din USL anularea documentelor privind înfiinţarea USD. Liberalii vor şi scăderea numărului de ministere

60

2013_08_13_crin antonescu -15_rszPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că Biroul Politic a decis ca formaţiunea să ceară partenerilor din USL anularea documentelor privind înfiinţarea USD, adăugând că partidul a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri.

El a mai spus că înfiinţarea USD contravine acordului privind USL.

De asemenea, Antonescu a precizat că dacă partenerii continuă cu USD, atunci se situează în afara prevederilor protocolului USL.

Antonescu a declarat, după şedinţa Biroului Politic, că PNL a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri, inclusiv cea referitoare la postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis, dorind, până la 15 iunie şi scăderea numărului de ministere.

Antonescu a spus că hotărârea Biroului Politic privind poziţia PNL în discuţiile din cadrul USL a fost luată cu 68 de voturi „pentru”, 2 „împotrivă” şi 2 abţineri.

El a precizat că hotărârea prevede că PNL îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri, inclusiv cele legate de posturile de vicepremier şi de ministru de Interne pentru Klaus Iohannis.

De asemenea, Antonescu a declarat că PNL doreşte demararea discuţiile pentru ca până aproximativ la 15 iunie să scadă numărul de ministere din Guvern.

Conducerea PNL a aprobat, marţi, prin vot, o rezoluţie prin care este reconfirmat mandatul de negociere în USL privind structura Guvernului al preşedintelui formaţiunii, Crin Antonescu, au declarat marţi seara, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Decizia conducerii PNL înseamnă că liderul liberal este mandat să nu facă nicio concesie în negocierile din USL.

Conducerea PNL a aprobat o rezoluţie prin care este reconfirmat mandatul de negociere în USL privind structura Guvernului al preşedintelui formaţiunii, Crin Antonescu, au precizat sursele

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, marţi, în jurul orei 17.00, la Parlament, pentru a discuta despre reconfirmarea mandatului de negociere în USL pe tema restructurării guvernamentale.

În sala de şedinţe semnalul reţelelor de telefonie mobilă a fost bruiat.

SURSA: MEDIAFAX.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.