MAGAZIN. Turcii au descoperit unde a stat intemnitat Vlad Tepes

Arheologul Ibrahim Cetin, care face parte din echipa care restaurează castelul Tokat din Turcia, crede că a făcut o descoperire remarcabilă: temniţa în care Vlad Ţepeş a fost încarcerat. Informaţia apare în ziarul turcesc Hurriyet Daily News şi a fost preluată de toate marile publicaţii din lume.

 

tepi 2

Conform acestuia, au fost descoperite două carcere subterane care par a fi construite ca “o închisoare”. Arheologului îi este însă greu să estimeze care este camera exactă în care a fost ţinut Vlad Ţepeş. Cetin nu a dezvăluit mai multe amănunte.

Perioada în care Vlad a fost ţinut captiv în Turcia este controversată. Se ştie că Vlad şi fratele său, Radu cel Frumos, au fost ţinuţi prizonieri de turci din 1442, Vlad fiind capturat în urma unei curse întinse de otomani lui şi tatălui său. Se pare că cei doi fraţi au fost ţinuţi în castelul Tokat. Vlad Ţepeş a fost eliberat, după moartea tatălui său şi a fratelui său mai mare, Mircea.

Tokat este un oraş şi o provincie în regiunea vestică a Pontus-ului. A fost cucerit de turcii Seljuk la sfîrşitul secolului al 12-lea şi a fost încorporat în Imperiul Otoman în 1392. Printre cele mai importante obiective din Tokat sunt ruinele cetăţii care se întind pe un deal abrupt deasupra oraşului, adesea identificat ca şi Castelul Tokat sau Fortăreaţa Dazimon.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament