MAGAZIN. Ce înseamnă securitate la Beijing? 10.000 de porumbei au fost controlaţi corporal

Cei 10.000 de porumbei eliberati miercuri in timpul ceremoniei de Ziua Nationala a Chinei au fost supusi unor controale corporale severe, fiecare fiind verificat la aripi, picioare si chiar in interior sa nu aiba asupra sa materiale periculoase.

Masura reflecta temerile autoritatilor fata de posibile atacuri teroriste. Pasarile-simbol al pacii au fost eliberate in Piata Tienanmen din Beijing in cursul ceremoniilor din 1 octombrie care celebreaza a 65-a aniversare a fondarii Republicii Populare a Chinei, scrie ABC News.

Autoritatile din Beijing au mobilizat elicoptere de politie pentru a monitoriza autostrazile si inelele din jurul orasului, marile intersectii si zonele cu trafic intens, inclusiv punctele de mare atractie turistica, precum Marele Zid si Palatul Imperial de Vara.

In plus, 850.000 de cetateni voluntari au fost pusi sa observe atent ce se intampla in orasul care are o populatie de aproximativ 20 de milioane de oameni.

Presa chineza a citat o declaratie a ofiterului de politie Guo Chunwei care a spus ca porumbeilor le-au fost verificate aripile, picioarele si chiar anusul inainte, “ca sa nu poarte materiale suspecte”. Intregul proces a fost inregistrat, iar pasarile au fost incarcate in vehicule sigilate pana in Piata Tienanmen.

SURSA: ziare.com

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată