MAGAZIN. Ce înseamnă securitate la Beijing? 10.000 de porumbei au fost controlaţi corporal

Cei 10.000 de porumbei eliberati miercuri in timpul ceremoniei de Ziua Nationala a Chinei au fost supusi unor controale corporale severe, fiecare fiind verificat la aripi, picioare si chiar in interior sa nu aiba asupra sa materiale periculoase.

Masura reflecta temerile autoritatilor fata de posibile atacuri teroriste. Pasarile-simbol al pacii au fost eliberate in Piata Tienanmen din Beijing in cursul ceremoniilor din 1 octombrie care celebreaza a 65-a aniversare a fondarii Republicii Populare a Chinei, scrie ABC News.

Autoritatile din Beijing au mobilizat elicoptere de politie pentru a monitoriza autostrazile si inelele din jurul orasului, marile intersectii si zonele cu trafic intens, inclusiv punctele de mare atractie turistica, precum Marele Zid si Palatul Imperial de Vara.

In plus, 850.000 de cetateni voluntari au fost pusi sa observe atent ce se intampla in orasul care are o populatie de aproximativ 20 de milioane de oameni.

Presa chineza a citat o declaratie a ofiterului de politie Guo Chunwei care a spus ca porumbeilor le-au fost verificate aripile, picioarele si chiar anusul inainte, “ca sa nu poarte materiale suspecte”. Intregul proces a fost inregistrat, iar pasarile au fost incarcate in vehicule sigilate pana in Piata Tienanmen.

SURSA: ziare.com

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă