MAGAZIN. Ce înseamnă securitate la Beijing? 10.000 de porumbei au fost controlaţi corporal

85

Cei 10.000 de porumbei eliberati miercuri in timpul ceremoniei de Ziua Nationala a Chinei au fost supusi unor controale corporale severe, fiecare fiind verificat la aripi, picioare si chiar in interior sa nu aiba asupra sa materiale periculoase.

Masura reflecta temerile autoritatilor fata de posibile atacuri teroriste. Pasarile-simbol al pacii au fost eliberate in Piata Tienanmen din Beijing in cursul ceremoniilor din 1 octombrie care celebreaza a 65-a aniversare a fondarii Republicii Populare a Chinei, scrie ABC News.

Autoritatile din Beijing au mobilizat elicoptere de politie pentru a monitoriza autostrazile si inelele din jurul orasului, marile intersectii si zonele cu trafic intens, inclusiv punctele de mare atractie turistica, precum Marele Zid si Palatul Imperial de Vara.

In plus, 850.000 de cetateni voluntari au fost pusi sa observe atent ce se intampla in orasul care are o populatie de aproximativ 20 de milioane de oameni.

Presa chineza a citat o declaratie a ofiterului de politie Guo Chunwei care a spus ca porumbeilor le-au fost verificate aripile, picioarele si chiar anusul inainte, „ca sa nu poarte materiale suspecte”. Intregul proces a fost inregistrat, iar pasarile au fost incarcate in vehicule sigilate pana in Piata Tienanmen.

SURSA: ziare.com

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.