MAGAZIN. Avionul secret al SUA: Zgomot misterios auzit in Marea Britanie si America VIDEO

70

Desi avionul spion „Aurora” al SUA nu a fost inca recunoscut in mod oficial, in timpul week-end-ului, zgomote misterioase au fost auzite si chiar inregistrate in Marea Britanie.

Un expert sustine ca aceste sunete provin de la o aeronava hipersonica americana.

Zgomotele au fost raportate de la Aberdeen si pana la Devon in Marea Britanie, dar si in Lockport si Clarence la New York, potrivit Daily Mail.

Dr. Bhupendra Khandelwal, cercetator in domeniul ingineriei din Sheffield, sustine ca sunetele puternice au fost produse de un motor experimental al unui avion, numit motor cu detonatie pulsatorie.

Claudia Angiletta, un locuitor din Croydon, Londra, a inregistrat sunetele in timp ce se uita la televizor acasa, sambata, in jurul orei 10 PM GMT.

In cateva minute, utilizatorii retelei de socializare Twitter au inceput sa trimita mesaje referitor la aceste zgomote puternice care s-au auzit de la mare altitudine si care ar putea proveni de la un avion hipersonic.

Cam in acelasi timp, locuitori din diverse locuri, precum Buffalo, Cheektowaga, Clarence si pana la Niagara Falls, de pe coasta de est a Statelor Unite, au relatat pe retelele de socializare despre existenta unor zgomote neobisnuite.

S-a zvonit ca Aurora este un avion top secret care a fost dezvoltat din anul 1989. El ar putea fi succesorul modelului SR-71 construit de Lockeed Martin, care zbura cu viteza de 3,35 Mach (4103 km/h – n.red.), dar care a fost retras in 1998.

In noiembrie 2013, Lockheed Martin a anuntat ca a construit un avion spion cu tehnologii similare celui numit SR-72. Firma a afirmat ca aeronava poate accelera pana la viteza de 6 Mach (7.349 km/h), de trei ori mai mult decat avionul Concorde.

SURSA> ziare.com

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.