Luni încep examenele la BAC. Calendarul examenelor. Ce nu au voie elevii să ia în sală?

Examenul de bacalaureat incepe luni, urmand a se incheia pe 5 iulie, odata cu ultima proba. Rezultatele finale se vor afisa pe 12 iulie, iar cea de-a doua sesiune din anul 2013 va avea loc in a doua jumatate a lunii august.

Bacalaureat (8)

Experientele din ultimii ani, cu rate de promovare dezastruoase, i-au pus in garda nu doar pe elevi, cat si pe parinti si pe profesori, astfel ca este de vazut care va fi rata de succes in 2013. Nici anul acesta nu se anunta insa un rezultate prea bune, conform simularilor.

In ultimii doi ani, mai putin de jumatate dintre liceeni au reusit sa treaca in prima sesiune. Doar 45 la suta au luat media 6 la examen din 2012, nota care le asigura o diploma dupa absolvirea liceului.

În judeţul Hunedoara, aproape 5.000 de absolvenţi de liceu intră de luni în febra examenelor.  Un număr 3.936 dintre concurenţii înscrişi la examenul de Bacalaureat au absolvit liceul în acest an, în timp ce 965 de elevi, provin din promoţiile anterioare.

Calendarul examenelor de la Bacalureat 2013, sesiunea din vara:

10 – 12 iunie 2013 – Limba romana oral

12 – 14 iunie 2013 – Limba materna oral

17 – 21 iunie 2013 – Competente digitale

25 – 28 iunie 2013 – Competente lingvistice – limbi straine

1 iulie 2013 – Limba si literatura romana – proba scrisa

2 iulie 2013 – Limba si literatura materna – proba scrisa

3 iulie 2013 – Proba obligatorie a profilului – proba scrisa

5 iulie 2013 – Proba la alegere a profilului si specializarii – proba scrisa

8 iulie 2013 – Afisarea rezultatelor initiale

12 iulie 2013 – Afisarea rezultatelor finale

Cum se puncteaza probele orale

Examenul la limba romana dureaza 15 minute, timp in care elevii trebuie sa dea dovada de imaginatie si creativitate la analiza pe text. In sala se intra in ordine alfabetica si in functie de ora la care au fost repartizati candidatii.

Probele orale se puncteaza cu patru calificative: cel mai slab este de incepator. Mediu inseamna ca elevul are cunostinte minime de comunicare, avansat, ca elevul are cateva dificultati de comunicare si nivelul experimentat este cel mai mare calificativ acordat de profesorii examinatori.

Vor scapa de probele orale de examen doar cei care detin certificate de competente nationale sau internationale.

Cu ce nu au voie candidatii la examen si cand pot intra in sali

Cei care sustin examenul de bacalaureat in sesiunea din iunie-iulie 2013 nu au voie sa intre in sali cu niciun fel manuale, carti sau alte materiale pe care le-ar putea consulta pentru a se ajuta la examen. Accesul candidatilor in sali se face, pentru probele scrise, cu cel putin o jumatate de ora inainte de inceputul examenului, pe baza unui act de identitate.

De asemenea, elevii nu au voie sa se foloseasca de telefoane mobile in timpul examenului, cei care nu respecta indicatiile urmand sa fie dati afara din sala si sa rateze bacalaureatul. Ei nu vor mai avea voie sa participe la probe timp de doi ani. In 2012, peste 400 de liceeni au fost prinsi copiind.

Candidatii care nu vor promova examenul din iunie-iulie, se pot inscrie, intre 15 si 19 iulie, la a doua sesiune, care va avea loc intre 19 si 23 august – evaluarea competentelor lingvistice si si digitale – si 26-30 august – cele patru probe scrise. Pe 2 septembrie se vor afisa rezultatele celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat din anul 2013.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru