LIFE. Suplimente alimentare a căror efecte lăudate sunt nedemonstrate ştiinţific. LISTA ACTUALIZATĂ DE UE

Consumul de suplimente pe bază de guarana şi ceai verde, precum şi cel de capsule pe bază de extracte de fasole, ulei de măsline şi rozmarin ajută la scăderea în greutate, consumul de suplimente pe bază de licopen, vitamina E, luteină și seleniu contribuie la bronzare – sunt doar câteva exemple de efecte nedemonstrate ştiinţific ale substanţelor enumerate mai sus, pe care producătorii din UE nu vor mai avea voie să le invoce în promovarea produselor lor, începând din 10 septembrie 2014.

Lista efectelor nevalidate ştiinţific, pe care producătorii de suplimente nu le pot asocia cu administrarea produselor lor

Suplimentele bazate pe combinații de extracte de Paullinia cupana Kunth (guarana) și Camellia sinensis (L.) Kuntze (ceai verde) ajută la arderea grăsimilor. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a concluzionat că nu a fost stabilită o relație cauză-efect între consumul unei combinații de extracte de Paullinia cupana Kunth (guarana) și Camellia sinensis (L.) Kuntze (ceai verde) și efectul de scădere în greutate.
Producătorul de suplimente Nutrilinks Sàrl a solicitat CE autorizaţie să atribuie suplimentelor sale acest efect. Nu a primit-o.

Suplimentele pe bază de extracte de fasole, ulei de măsline şi rozmarin (vândute sub marca OXY 280) ajută la scăderea în greutate. Fals!

Şi în acest caz, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a stabilit o relație cauză-efect între consumul de OXY 280 și efectul pretins. Compania Actina a solicitat CE autorizaţie să atribuie produselor sale acest efect. Nu a primit-o.

Suplimentele pe bază de licopen, vitamină E, luteină și seleniu, produse de Nutrilinks Sàrl, contribuie la bronzare. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a autorizat Nutrilinks Sàrl să comercializeze aceste suplimente, folosindu-se de efectul invocat care nu a fost demonstrat ştiinţific.

Dermato-cosmeticele pe bază de fier reduc pierderea excesivă de păr la femeile care nu se află la menopauză. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a concluzionat că nu a fost stabilită o relație cauză-efect între consumul de fier și menținerea creșterii normale a părului. În consecință, invocarea acestui efect de către compania care a solicitat acest lucru – Pierre Fabre Dermo-Cosmétique – a fost interzisă.

Suplimentele pe bază de ulei pur de krill (o specie de crustacee), vândute sub bandul Eff EXT ™, contribuie la susţinerea flexibilităţii articulaţiilor. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a stabilit o relație cauză-efect între consumul de Eff EXT ™ și efectul pretins. Nutrilinks Sarl, producătorul care a cerut autorizaţie să-şi vândă produsul invocând acest efect, nu a primit-o.

Consumul de suplimente de ulei de krill ajută la îmbunătățirea confortului articulațiilor sensibile. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a stabilit o relaţie cauză-efect între consumul suplimentelor pe bază de uleiul de krill şi îmbunătățirea confortului articulațiilor sensibile. Şi în acest caz, Nutrilinks Sarl a primit interdicţie să-şi vândă produsul pretinzând acest efect.

Suplimentele pe bază de extract din seminţe de struguri contribuie la îmbunătăţirea circulației venoase periferice. Fals!

Efectul nu a fost demonstrat ştiinţific, potrivit Autorităţii Europene pentru Siguranța Alimentară. Nutrilinks Sarl nu a primit autorizaţie să-şi promoveze suplimentele invocând acest efect.

Consumul zilnic a 500 mg de Cynatine® – un supliment pe bază de pudră de cheratină extrasă din blană de oaie – ajută la susținerea flexibilității articulațiilor. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a stabilit o relaţie cauză-efect între consumul produsului pe bază de cheratină şi efectul invocat, drept care nu a autorizat firma Roxlor Nutra LLC care a solicitat să-şi promoveze astfel produsul să mai atribuie suplimentelor sale acest fals efect.

Consumul de citrulină sub formă de malat contribuie la dispariția mai rapidă a oboselii musculare după efort. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a stabilit o relație cauză-efect între consumul de citrulină-malat și efectul pretins. Biocodex – firma care a invocat acest efect – are interdicţie să-şi promoveze astfel suplimentele.

AICI MAI MULTE INFORMAŢII

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + nouăsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj