LIFE. Suplimente alimentare a căror efecte lăudate sunt nedemonstrate ştiinţific. LISTA ACTUALIZATĂ DE UE

Consumul de suplimente pe bază de guarana şi ceai verde, precum şi cel de capsule pe bază de extracte de fasole, ulei de măsline şi rozmarin ajută la scăderea în greutate, consumul de suplimente pe bază de licopen, vitamina E, luteină și seleniu contribuie la bronzare – sunt doar câteva exemple de efecte nedemonstrate ştiinţific ale substanţelor enumerate mai sus, pe care producătorii din UE nu vor mai avea voie să le invoce în promovarea produselor lor, începând din 10 septembrie 2014.

Lista efectelor nevalidate ştiinţific, pe care producătorii de suplimente nu le pot asocia cu administrarea produselor lor

Suplimentele bazate pe combinații de extracte de Paullinia cupana Kunth (guarana) și Camellia sinensis (L.) Kuntze (ceai verde) ajută la arderea grăsimilor. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a concluzionat că nu a fost stabilită o relație cauză-efect între consumul unei combinații de extracte de Paullinia cupana Kunth (guarana) și Camellia sinensis (L.) Kuntze (ceai verde) și efectul de scădere în greutate.
Producătorul de suplimente Nutrilinks Sàrl a solicitat CE autorizaţie să atribuie suplimentelor sale acest efect. Nu a primit-o.

Suplimentele pe bază de extracte de fasole, ulei de măsline şi rozmarin (vândute sub marca OXY 280) ajută la scăderea în greutate. Fals!

Şi în acest caz, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a stabilit o relație cauză-efect între consumul de OXY 280 și efectul pretins. Compania Actina a solicitat CE autorizaţie să atribuie produselor sale acest efect. Nu a primit-o.

Suplimentele pe bază de licopen, vitamină E, luteină și seleniu, produse de Nutrilinks Sàrl, contribuie la bronzare. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a autorizat Nutrilinks Sàrl să comercializeze aceste suplimente, folosindu-se de efectul invocat care nu a fost demonstrat ştiinţific.

Dermato-cosmeticele pe bază de fier reduc pierderea excesivă de păr la femeile care nu se află la menopauză. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a concluzionat că nu a fost stabilită o relație cauză-efect între consumul de fier și menținerea creșterii normale a părului. În consecință, invocarea acestui efect de către compania care a solicitat acest lucru – Pierre Fabre Dermo-Cosmétique – a fost interzisă.

Suplimentele pe bază de ulei pur de krill (o specie de crustacee), vândute sub bandul Eff EXT ™, contribuie la susţinerea flexibilităţii articulaţiilor. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a stabilit o relație cauză-efect între consumul de Eff EXT ™ și efectul pretins. Nutrilinks Sarl, producătorul care a cerut autorizaţie să-şi vândă produsul invocând acest efect, nu a primit-o.

Consumul de suplimente de ulei de krill ajută la îmbunătățirea confortului articulațiilor sensibile. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a stabilit o relaţie cauză-efect între consumul suplimentelor pe bază de uleiul de krill şi îmbunătățirea confortului articulațiilor sensibile. Şi în acest caz, Nutrilinks Sarl a primit interdicţie să-şi vândă produsul pretinzând acest efect.

Suplimentele pe bază de extract din seminţe de struguri contribuie la îmbunătăţirea circulației venoase periferice. Fals!

Efectul nu a fost demonstrat ştiinţific, potrivit Autorităţii Europene pentru Siguranța Alimentară. Nutrilinks Sarl nu a primit autorizaţie să-şi promoveze suplimentele invocând acest efect.

Consumul zilnic a 500 mg de Cynatine® – un supliment pe bază de pudră de cheratină extrasă din blană de oaie – ajută la susținerea flexibilității articulațiilor. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a stabilit o relaţie cauză-efect între consumul produsului pe bază de cheratină şi efectul invocat, drept care nu a autorizat firma Roxlor Nutra LLC care a solicitat să-şi promoveze astfel produsul să mai atribuie suplimentelor sale acest fals efect.

Consumul de citrulină sub formă de malat contribuie la dispariția mai rapidă a oboselii musculare după efort. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară nu a stabilit o relație cauză-efect între consumul de citrulină-malat și efectul pretins. Biocodex – firma care a invocat acest efect – are interdicţie să-şi promoveze astfel suplimentele.

AICI MAI MULTE INFORMAŢII

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României