LIFE. Proiect: Cum arăta lumea redusă la 100 de locuitori

Se stie ca astazi pe Terra traiesc peste sapte miliarde de oameni – pragul de sapte miliarde a fost atins pe 31 octombrie 2011, potrivit datelor furnizate de Organizatia Natiunilor Unite.
100 om
Apartinand unor culturi si civilizatii diferite, traind in diverse zone geografice si beneficiind de conditii inegale de trai, locuitorii planetei pot fi incadrati, dupa o multime de criterii, in anumite categorii.

Pentru a intelege mai usor aceste aspecte, site-ul Miniature Earth a venit cu ideea de a reprezenta la scara mica populatia planetei, printr-o ipotetica comunitate de 100 de persoane.

Preluand aceasta idee si folosind date demografice actualizate, Bussines Insider a prezentat recent proiectul “100 de persoane: Un portret al lumii”.

Cum ar arata o astfel de lume? Ce si cum ar fi cei 100 de locuitori? Iata cateva dintre caracteristici:

– Din cei 100 de oameni, 50 ar fi femei si 50 ar fi barbati.
– In functie de varsta, 26 ar fi copii (sub 14 ani) si 74 adulti. Dintre acestia, 8 ar avea peste 65 de ani.
– Dupa repartizarea pe continente ar fi 60 de asiatici, 15 africani, 14 americani si 11 europeni.
– Tinand cont de religie, 33 ar fi crestini, 22 musulmani, 14 hindusi, 7 budisti, 12 de alta religie si 12 atei.
– Dupa limba, chineza ar fi vorbita de 12 persoane, spaniola – 5 persoane, engleza – 5 persoane, araba – 3 persoane, hindusa – 3 persoane, bengaleza – 3 persoane, portugheza – 3 persoane, rusa – 2 persoane, japoneza – 2 persoane si “alte limbi” – 62 de persoane.
– 83 de persoane ar sti sa scrie si sa citeasca, iar 17 persoane nu.
– 7 persoane ar avea o diploma universitara.
– 22 de persoane ar avea un computer.
– 77 de persoane ar avea un adapost, 23 de persoane nu.
– 1 persoana ar muri de foame, 15 persoane ar fi subnutrite, 15 ar fi obeze.
– 87 de persoane ar avea acces la apa potabila.
– 75 de persoane ar avea un telefon mobil, iar 30 ar avea acces la Internet.
– 78 de persoane ar beneficia de curent electric, iar 22 nu.
– 48 de persoane ar trai cu mai putin de 2 dolari pe zi, iar 1 din 2 copii ar trai in saracie.

“100 de persoane: Un portret al lumii” se inscrie in seria proiectelor de sensibilizare in ceea ce priveste intelegerea diferentelor care exista in lume si cresterea tolerantei, odata cu dezvoltarea planetei si sporirea numarului de locuitori.

SURSA: ZIARE.com

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani