Lecție deschisă a polițiștilor, la Școala „Regina Maria”

La începutul acestei săptămâni, poliţişti Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o acțiune la Colegiul Naţional Pedagogic ”Regina Maria” – Deva, în cadrul proiectului național ,,Şcoala Siguranţei TEDI”, destinat elevilor de vârstă școlară mică (din clasa I).

Proiectul face parte din prioritatea naţională a Poliției Române stabilită în anul 2020, respectiv ,,Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”. La nivel național, proiectul ,,Şcoala Siguranţei TEDI” este implementat de I.G.P.R. în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Compania Maspex România. 

Polițiștii de prevenire au susținut o ”lecție deschisă” prin care au discutat cu elevii despre regulile de siguranță și metodele de protecție pe care trebuie să le adopte cei mici în situațiile în care merg singuri la școală sau când se întorc spre casă, când sunt singuri în parc sau la locurile de joacă și sunt abordați de persoane adulte, necunoscute.

De asemenea, elevii au fost instruiți și cum trebuie să reacționeze dacă se rătăcesc de părinții lor în locuri aglomerate (centre comerciale, concerte, festivaluri) sau dacă sunt singuri acasă.

De asemenea, elevii au aflat de la oamenii legii și câteva reguli de siguranță rutieră destinate pietonilor și bicicliștilor minori.

În județul Hunedoara, s-au înscris în acest proiect 41 de școli din toate zonele județului, iar astfel de activități de instruire preventivă a celor mici vor continua până la sfârșitul anului școlar.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”         BANII NOŞTRI. Deprecierea leului a luat o pauză         ANUNŢ! Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici         România a ajuns la 1.760 de cazuri de coronavirus         Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19