Iohannis a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Videanu

Președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penala a lui Adriean Videanu, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerțului și Mediului de afaceri, informează Administrația Prezidențială

videanu

“Având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nr. 261/C/2015, din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmărire penală față de domnul Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerțului și Mediului de afaceri și membru al Guvernului în perioada decembrie 2008 — septembrie 2010, în temeiul dispozițiilor Art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituția României, republicată, Art. 12 si Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere decizia Curții Constituționale nr. 270/2008, președintele României, domnul Klaus-Werner Iohannis, a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penala a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerțului și Mediului de afaceri, pentru a se proceda conform legii”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea cererii de urmărire penală a lui Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerțului și Mediului de afaceri.

Luni, DIICOT a înaintat procurorului general Tiberiu Nițu referatul prin care se solicită realizarea demersurilor necesare către Senat în vedere formulării cererii de urmărire penală pentru fostul ministru Varujan Vosganian în dosarul Romgaz.

De asemenea, DIICOT a solicitat procurorului general să formuleze o cerere de urmărire penală către șeful statului pentru fostul ministru Adriean Videanu, cercetat în același dosar. (agerpres.ro)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!