INFRASTRUCTURĂ. Şova vrea depăşirea planului la autostrada Deva-Lugoj

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, spune că a solicitat constructorilor loturilor de autostradă Timişoara-Lugoj şi Lugoj-Deva să urgenteze lucrările, astfel încât proiectul să nu se facă în 30 de luni, “ci mai repede”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Am solicitat şi constructorului Tirena Scavi (de pe lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj – n.r.) şi constructorului Selina de pe Lugoj-Deva, lotul 2, să urgenteze lucrările în aşa fel încât să nu se facă proiectul în 30 de luni, ci mai repede. Dacă nu vor reuşi să termine până în decembrie 2015, în septembrie 2015 vom proceda la «fazare» (în funcţie de stadiul lucrărilor la acea dată – n.r.). Avem un memorandum deja aprobat în Guvern, Comisia Europeană a aprobat «fazarea» geologică propusă de noi, a proiectelor, în aşa fel încât să fie finanţate şi din alocarea 2007-2013 şi din alocarea 2014-2020, dar în acelaşi timp ne bazăm pe forţa de lucru a companiilor”, a declarat Dan Şova, duminică, la Recaş (Timiş).

Ministrul a mai spus că a discutat şi cu omologul său din Ungaria despre autostrada care va fi construită de ţara vecină până la graniţa cu România şi că aceasta va fi finalizată cu aproximativ nouă luni mai depede decât cea din ţara noastră.

“Ei vor ajunge cu autostrada la graniţă cu nouă luni înaintea noastră. Am avut mai multe discuţii. Ei nu au spaţii de parcare a TIR-urilor pe perioada în care nu se trece la graniţa, facem totul la noi. A fost o discuţie întreagă şi sunt întâlniri periodice cu colegii din Ungaria”, a mai spus Şova.

Dan Şova a făcut şi o vizită la lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj care se află în lucru şi s-a arătat nemulţumit de faptul că nu a fost întâmpinat de reprezentanţii constructorului şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara.

“Pe Timişoara- Lugoj lotul 2 am fost pe autostradă fără prezenţa şefului Regionalei de Drumuri Timiş, lucru pe care îl consider inacceptabil, fără prezenţa unor reprezentanţi ai constructorului Tirena Scavi de la Bucureşti, lucru pe care de asemenea îl consider inacceptabil şi fără prezenţa unităţii de implementare proiect a CNADNR central de la Bucureşti, lucru pe care, de asemenea, îl consider inacceptabil. Toate cele trei lucruri vor fi luate în discuţie, în cursul zilei de luni, la nivelul CNADNR şi vom lua măsurile de rigoare, fireşte, mai puţin împotriva constructorului Tirena Scavi, pe care îl vom informa că atunci când vom veni să vedem care este stadiul lucrărilor aşteptăm să fie prezent un reprezentant oficial care poate răspunde de acţiunile companiei, altfel începem să avem îndoilei asupra modului în care îşi execută îndatoririle asupra lucrării pe care o au”, a mai spus Şova.

Lotul 2 al autostrăzii Timişoara- Lugoj are o valoare totală de 423.356.307,32 lei fără TVA. Finanţarea este asigurată din Fonduri Europene (Fonduri de Coeziune – 85 la sută) şi fonduri de la bugetul de stat (Guvernul României -15 la sută). Acest tronson va avea 25,6 kilometri, zece poduri şi podeţe şi 15 pasaje rutiere. Primul tronson al acestei autostrăzi a fost deschis circulaţiei în octombrie 2012, fiind realizat de asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Carena SpA Impresa di Construzioni.

SURSA: mediafax.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl