INFRASTRUCTURĂ. Autostrada Nădlac-Arad gata în nouă luni. Harta autostrăzilor României în 2024

Cei 39 de kilometri ai autostrăzii Nădlac-Arad, „poarta de intrare“ în România dinspre vestul Europei, vor fi gata abia la finalul anului acestuia, deşi termenul iniţial de finalizare era aprilie anul trecut. Întârzierea de aproape doi ani a fost cauzată de rezilierea contractelor pentru construcţia celor două tronsoane ce compun autostrada, iar în prezent doar unul dintre sectoare are un nou constructor.

autostrada

În timp ce România nu numai că tărăgănează procesul de construcţie a autostrăzii de 39 de kilometri ce leagă graniţa ungară de România, dar încă are multe „petice de autostrăzi“ între Nădlac şi Constanţa care nu vor fi gata mai devreme de 2-3 ani, Ungaria se pregăteşte să finalizeze anul acesta o autostradă care să lege fără întreruperi frontiera ei de vest cu Austria de cea românească. În prezent ungurii mai au de construit doar un tronson de 23 de kilometri între localitatea Mako şi graniţa cu România. Autostrada între graniţa austriacă şi cea românească a Ungariei va avea o lungime de 386 de kilometri, potrivit ultimelor informaţii transmise de compania ungară de dezvoltare a infrastructurii naţionale (Nemzeti Infrastruktura Fejleszto).

Proiecţie pe 10 ani

autostrada

Autostrăzi care să traverseze România de la vest la est pe ruta Nădlac-Constanţa, dar şi de la nord la sud, de la Suceava până la Bucureşti şi Alexandria, precum şi ramificaţii care pornesc din aceste rute principale către alte oraşe din România – astfel arată reţeaua de autostrăzi pe care guvernul intenţionează să o termine până în 2023, potrivit unui document publicat de Palatul Victoria.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj