Elena Udrea s-a întors în celula care a îngrozit-o

Elena Udrea și-a petrecut noaptea în celula de nouă metri pătrați în care a stat și prima dată şi acolo va rămâne pentru următoarele 30 de zile. Mai are o singură şansă: să convingă instanţa la recurs că nu va influenţa ancheta.

23
Astfel, după 8 zile petrecute la domiciliu în luxosul său apartament, Elena Udrea s-a întors în arestul poliției. Va sta în aceeași celulă ca data trecută și va avea aceleași colege de suferință. Elena Udrea își va pregăti de aici strategia pentru momentul în care va cere să fie eliberată.

Udrea a fost încătușată din nou, miercuri, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au aprobat cererea procurorilor, care o acuză de luare de mită în 3 situații diferite. Ea consideră că întregul său dosar este construit pe baza unor denunțuri mincinoase, date de oameni care nu vor să ajungă după gratii și spun orice pentru asta.

La aproape o oră după ce a aflat verdictul Înaltei Curţi, Elena Udrea a plecat încătuşată din complexul de lux în care locuieşte. După zeci de minute petrecute în trafic, nesfiindu-se să arate presei că de această dată merge la închisoare încătuşată, potrivit procedurii, preferata lui Băsescu a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei.

Decizia luată miercuri de judecători nu este definitivă și poate fi contestată, tot la Instantă Supremă.

Elena Udrea: “Cei care sunt la un moment dat parte a guvernării n-au voie să se plângă de ce e acolo, pentru că și din cauza noastră sunt acele condiții. Condiții în care nu stau doar arestații, condiții în care stau și polițiștii.”

Arestată inițial în dosarul Microsoft, a reușit să schimbe măsura preventivă cu una mai puțin dură. Procurorii i-au invocat însă alte trei fapte de luare de mită. Potrivit lor, Udrea ar fi primit 10 la sută din valoarea contractelor pe care firmele private le încheiau cu Ministerul Turismului atunci când era ea la conducere. Practic, susțin anchetatorii, Elena Udrea ar fi încasat prin intermediari 900.000 de euro, 600.000 de lei sub formă de servicii și de publicitate și încă 300.000 de lei pentru excursii și petreceri.

Mandatul de arestare a fost emis pentru 3 infraţiuni de luare de mită în legătură cu finanţări ale ministerului Dezvoltării regionale şi Turismului, pe care îl conducea. Plus pentru o infracţiune de abuz de serviciu în dosarul Gala Bute.

În referatul procurorilor DNA se arată că Elena Udrea a primit 900.000 de euro într-o geantă, chiar în cabinetul ei de la minister.

“La data de 06.10.2011, inculpatul Gardean Adrian şi (…..) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră. Gardean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, în cabinetul acesteia, comunicându-i provenienţa şi suma care se găsea în interior, şi i-a adus la cunoştinţă înţelegerea referitoare la sponsorizarea societăţii administrate de Rudel Obreja în contul diferenţei”.
SURSA: REFERATUL PROCURORILOR

Dimineaţă, la ieşirea de la Înalta Curte, Udrea recunoştea că fostul soţ finanţa campaniile PDL şi spunea că nici ea nu e un politician curat.

Elena Udrea ar trebui să stea în închisoare până pe 26 martie. Sentinţa Înaltei Curţi nu este însă definitivă şi poate fi contestată tot la Instanţa Supremă.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vladimir Brilinsky, cetățean de onoare al Orăștioarei de Sus         PE BANII PRIMĂRIEI DEVA. Răzvan Mareş, 100 de zile drumeţ cu 9.000 euro cazare în nici doi ani de mandat         Femeie rănită într-un accident la Pricaz         Tânăr reținut de polițiști pentru furt calificat         Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului         Adolescentă de 15 ani dispărută de acasă         Ziua Porților Deschise la Tribunalul Hunedoara         Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani