ECONOMIE. S-a declanşat Jihadul fiscal: ANAF impozitează depozitele bancare ale românilor

Accesul la conturile bancare ale contribuabililor, permis printr-o ordonanță de urgență a Guvernului, a dus la o avalanșă de somații ANAF în toată țara prin care Fiscul vrea să scoată bani din piatră seacă, mai precis din taxarea depozitelor bancare pe care românii le au.

Disperarea ANAF de a scoate bani din orice a dus la GAFA MONUMENTALĂ prin care s-au cerut bani inclusiv din depozitele bancare care conțineau alocațiile copiilor.

Cu toate astea, nu doar copiii sunt țintele Fiscului, ci zeci sau sute de mii de persoane ale căror conturi bancare sunt acum în baza de date a inspectorilor fiscali.

ANAF ia la puricat conturile bancare

După ce scandalul cu alocațiile copiilor a explodat, conducerea ANAF a reacționat printr-un comunicat de presă în care recunoaște că “obiectul impunerii nu ίl constituie alocația de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocațiile din conturi“,  se arată în comunicat.

ANAF explică avalanșa de somații de plată prin “regularizarea contribuțiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obținute din dobânda bonificatǎ de bǎnci”, pentru sumele aflate în conturile bancare.

Aberația din tot scandalul este legată de sumele percepute de Fisc: dacă s-ar impozita corect ar fi vorba de câțiva lei sau zeci de lei, însă ANAF nu știe să calculeze decât într-un singur fel: îți cere la început o sumă extrem de mare, calculată standard la salariul minim pe economie, după care se obligă să îți dea diferența înapoi, prin celebra “regularizare”.

În sutele de mii de somații trimise în țară, Finanţele solicită plata sumei de 468 de lei, care ar reprezenta contribuţii de asigurări de sănătate aferente anului 2012, care nu ar fi fost achitate.

Șeful Fiscului despre accesul la conturile bancare: “În situaţii excepţionale, sunt necesare şi măsuri excepţionale”

Într-un interviu acordat revistei Capital, șeful Fiscului spunea în urmă cu câteva zile că accesul ANAF la informaţiile din conturile bancare se va face selectiv. “În situaţii excepţionale, sunt necesare şi măsuri excepţionale”, a explicat Şeful Fiscului.

Niciun posesor de conturi cu activitate licită şi cu venituri cu provenienţă fiscalizată nu are de ce să se teamă, mai ales, că accesul la bazele de date va fi extrem de selectiv pentru un număr foarte redus de specialişti în combaterea evaziunii cu acces autorizat la informaţii clasificate şi susceptibili de a fi pedepsiţi pentru încălcarea confidenţialităţii. Gestionarea bazelor de date se face în sistem securizat, unde trasabilitatea accesului poate fi verificată ulterior”, spune Gelu Diaconu.

 
SURSA: REALITATEA.NET

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții