DOSARUL CONSTANTIN. Din luna noiembrie, Broker Cluj a despăgubit cu 2,7 milioane de lei clienţii ţepuiţi de Adriana Constantin

Firma de intermediere Broker Cluj (BRK) a accelerat programul de despăgubiri către clienţii fraudaţi în 2008 de Adriana Constantin (foto), fosta directoare a agenţiei Deva a firmei, în ultimele patru luni fiind despăgubite circa 151 de persoane cu suma de 2,7 milioane lei (circa 800.000 de euro).

Adriana COnstantin

De la descoperirea fraudei, în ianuarie 2009, şi până în luna septembrie a anului trecut Broker Cluj despăgubise numai 40 de persoane, astfel că în prezent numărul total al celor despăgubiţi a ajuns la 191, iar sumele achitate de firmă au ajuns la 4,2 mil. lei (0,92 mil. euro). În prezent mai sunt circa 80 de clienţi ai societăţii care aşteaptă să-şi recupereze banii, în total fiind vorba de aproximativ 3 milioane de lei fără dobânzi şi penalităţi.

 

Dosarul Constantin

Adriana Constantin a fost trimisă în instanţă de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru înşelăciune, fiind acuzată că, în perioada 2002 – 2008, în calitate de director al firmei de brokeraj S.C. Broker S.A., filiala Deva, a indus în eroare 271 de clienţi, producând o pagubă totală de peste două milioane de euro. Aceasta întocmea clienţilor portofolii şi le elibera chitanţe, fără a le înregistra în contabilitatea firmei. De asemenea, în vara anului 2008, brokeriţa şi-a însuşit 900.000 lei, rezultaţi din vânzarea pe piaţa de capital a acţiunilor deţinute de 79 de persoane. Pentru a dovedi că a achitat clienţilor sumele din vânzarea portofoliilor, aceasta falsifica mandate poştale, deşi, în realitate, banii ajungeau în posesia ei. Adriana Constantin se află, în prezent, în Penitenciarul Aiud şi riscă să petreacă acolo următorii 20 de ani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată