DNA. Judecătorul Stan Mustaţă, după audierile de la DNA: Mi-e teamă că voi fi arestat

37

Judecatorul Stan Mustata, audiat marti la DNA pentru suspiciuni de luare de mita, a negat vehement toate acuzatiile aduse de procurori, dar le-a spus jurnalistilor ca se teme ca va fi totusi arestat.

Mustata este judecatorul lui Dan Voiculescu in dosarul ICA si al lui Mihai Stoica. Dupa iesirea de la audieri, el a relatat cum a fost adus la DNA: „Am iesit in curte, am deschis masina, atunci s-au prezentat doi comisari si m-au invitat la DNA”.

Judecatorul a fost dus la audieri la sediul central al DNA, impreuna cu alte 5 persoane, informeaza B1 TV.

Procurorii i-au prezentat probele in baza carora au cerut avizul CSM pentru arestarea sa preventiva, la dosar figurand mai multe interceptari telefonice si ambientale.

„Mi-e teama ca voi fi arestat”, a recunoscut magistratul in fata jurnalistilor care l-au asaltat cu intrebari, negand tot timpul ca ar fi luat vreodata mita, pe parcursul carierei sale de peste 20 de ani.

Presa relateaza ca in dosar apare interceptarea unei convorbiri intre un prieten al judecatorului si un apropiat al lui Dan Voiculescu, care discuta despre cum s-ar putea aranja favorabil dosarului fondatorului PC.

„Nu, domnule, nu s-a oferit niciun ban. Nu mi-a zis nimic, nu am dat nicio solutie (…) Vorbe, vorbe, sunt colegi de-ai dvs., aia pe luju (luju.ro – n.red), care sunt ‘acoperiti'”, a dat vina pe presa judecatorul Stan Mustata.

„Eu am fost si sunt curat!”, a mai spus el, cerand ca procurorii sa dovedeasca faptul ca i s-ar fi dat mita.

„S-a discutat in anumite cercuri, prieteni, ca vor sa ajunga la mine. Nu s-a dat nicio solutie, nu am primit nimic”, a declarat el, intrebat fiind de mentionarea numelui sau in dosarul judecatoarei Veronica Cirstoiu, in care o avocata a fost interceptata in momentul in care spunea ca o parte din mita ar fi urmat sa ajunga la el.

Intrebat de jurnalisti ce alte cazuri i-au mai mentionat procurorii, Stan Mustata a recunoscut ca i s-a vorbit despre cazul MM Stoica si despre Dan Voiculescu. „Da, cu asta incepe, de restul nici nu m-a mai interesat”.

Potrivit unor surse, magistratul ar fi primit spaga pentru a judeca favorabil cererea in anulare depusa de Mihai Stoica, prin care fostul manager al Stelei solicita eliberarea din inchisoare.

Judecatorul a spus ca procurorii i-au prezentat interceptari in care prietenul sau si cel al lui Dan Voiculescu faceau aranjamentele.

„Si pentru asta sa ma cheme pe mine? In ordonanta procurorilor nu e vorba de nicio suma”, a mai dezvaluit el.

Intrebat daca s-a incercat mituirea sa, Stan Mustata a raspuns: „Da, dar am refuzat, domnule. Dar nu acum, de-a lungul anilor”.

Acesta a mai precizat ca nu are prieteni avocati, asa ca la audierile de la DNA a avut avocat din oficiu.

El a respins categoric orice implicare in politica. „Sunt fericit ca nu fac politica”, a tinut el sa sublinieze.

Stan Mustata a mai dezvaluit ca astazi urma sa amane pronuntarea in dosarul ICA „intrucat colegul meu are concediu”. „Trebuia sa ne punem de acord, oameni buni”, le-a mai spus el jurnalistilor, precizand inca o data ca tot ce au procurorii in dosar „sunt numai vorbe”.

Conform televiziunilor de stiri, DNA a cerut CSM aviz pentru retinerea si arestarea preventiva a judecatorului Stan Mustata. Daca acesta va fi arestat, dosarul ICA va fi repartizat aleatoriu unui alt complet de judecata.

SURSA: ziare.com

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *