Circulaţie restricţionată în centrul Devei, de „Ziua Imnului Naţional”

“Ziua Imnului Naţional” se sărbătoreşte în fiecare an, pe 29 iulie

 

ziua_imnului

 

 

Autorităţile devene vor închide, luni, timp de câteva ore, centrul oraşului – pentru desfăşurarea manifestărilor prilejuite de „Ziua Imnului Naţional” care se sărbătoreşte în fiecare an, pe 29 iulie.

Astfel, luni, între orele 9 şi 11, vor fi închise circulaţiei auto Piaţa Tricolorului şi B-dul 1 Decembrie 1918, între intersecţiile cu strada Mihai Kogălniceanu şi Piaţa Victoriei (Blocul Turn).

De asemenea, între orele 6 şi 11, va fi restricţionat accesul auto în parcarea Complexului comercial „Ulpia Shopping Center”.

„Ziua Imnului Naţional” va cuprinde, pe lângă intonarea Imnului şi primirea raportului Gărzii de Onoare, o paradă militară şi rostirea unor alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului.

„Deşteaptă-te, române!” este Imnul Naţional al României din anul 1990. La originea lui se află poemul patriotic „Un răsunet” al lui Andrei Mureşanu, redactat şi publicat în timpul Revoluţiei de la 1848, în „Foaie pentru minte, inimă şi literatură”, şi cântat pentru prima dată la Braşov, într-o grădină din Şchei. Anton Pann este creditat ca autor al muzicii Imnului, dar melodia pe care Andrei Mureşanu a pus versurile sale avea o largă circulaţie în epocă şi nu i se cunoaşte cu certitudine autorul.

Timp de câţiva ani, „Deşteaptă-te, române!” a fost şi Imnul Naţional al Moldovei, dar a fost înlocuit, în 1994, cu „Limba noastră”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute