Circulaţie restricţionată în centrul Devei, de „Ziua Imnului Naţional”

“Ziua Imnului Naţional” se sărbătoreşte în fiecare an, pe 29 iulie

 

ziua_imnului

 

 

Autorităţile devene vor închide, luni, timp de câteva ore, centrul oraşului – pentru desfăşurarea manifestărilor prilejuite de „Ziua Imnului Naţional” care se sărbătoreşte în fiecare an, pe 29 iulie.

Astfel, luni, între orele 9 şi 11, vor fi închise circulaţiei auto Piaţa Tricolorului şi B-dul 1 Decembrie 1918, între intersecţiile cu strada Mihai Kogălniceanu şi Piaţa Victoriei (Blocul Turn).

De asemenea, între orele 6 şi 11, va fi restricţionat accesul auto în parcarea Complexului comercial „Ulpia Shopping Center”.

„Ziua Imnului Naţional” va cuprinde, pe lângă intonarea Imnului şi primirea raportului Gărzii de Onoare, o paradă militară şi rostirea unor alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului.

„Deşteaptă-te, române!” este Imnul Naţional al României din anul 1990. La originea lui se află poemul patriotic „Un răsunet” al lui Andrei Mureşanu, redactat şi publicat în timpul Revoluţiei de la 1848, în „Foaie pentru minte, inimă şi literatură”, şi cântat pentru prima dată la Braşov, într-o grădină din Şchei. Anton Pann este creditat ca autor al muzicii Imnului, dar melodia pe care Andrei Mureşanu a pus versurile sale avea o largă circulaţie în epocă şi nu i se cunoaşte cu certitudine autorul.

Timp de câţiva ani, „Deşteaptă-te, române!” a fost şi Imnul Naţional al Moldovei, dar a fost înlocuit, în 1994, cu „Limba noastră”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători