BOR. Cum arată acum Catedrala Neamului GALERIE FOTO

Catedrala Mântuirii Neamului începe să capete formă, iar în acest moment sute de muncitori lucrează pe şantier pentru a ridica cel mai mare lăcaş de cult din România. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române susţin că viitoarea catedrală va fi gata peste aproximativ doi ani.
Macheta Catedralei Mântuirii Neamului

Macheta Catedralei Mântuirii Neamului

Pe şantierul catedralei se lucrează de ceva vreme la suprastructura lăcaşului de cult, fiind circa 150 de muncitori concentraţi la nivelul parterului, între cota 0 şi +9, potrivit site-ului Basilica. Deşi săptămâna trecută în Capitală a plouat destul de mult, evoluţia lucrărilor nu a fost afectată.
Catedrala Mântuirii Neamului începe să prindă contur FOTO Basilica

Catedrala Mântuirii Neamului începe să prindă contur FOTO Basilica

„Atunci când nu plouă se lucrează în continuare la cofrarea şi armarea grinzilor. Se toarnă betoane, în special în schimbul de noapte. S-au turnat o parte arcele din zona axelor 6 – 11. Mai avem de turnat până la încheierea acestei zone. Se sudează în continuare armături orizontale în zona altarului, se înaintează şi cu zidăria. Ştiţi că pe înălţimea unui etaj care are 9 metri s-a tronsonat execuţia în ploturi sau loturi de câte 3 metri înălţime, se execută întâi zidăria după ce s-a făcut armătura, se toarnă betonul, iar se execută zidărie şi aşa până la cota finală de +9 metri”, a declarat, pentru TRINITAS TV, inginerul Dan Dumitrescu, diriginte de şantier.
BOR: Costurile de la prima etapă au scăzut În ceea ce priveşte prima etapă a lucrărilor, cea care a vizat realizarea infrastructurii, aceasta s-a încheiat în primăvara anului trecut.
Lăcaşul de cult va fi gata peste circa doi ani FOTO Basilica

Lăcaşul de cult va fi gata peste circa doi ani FOTO Basilica

„Termenul de finalizare pentru infrastructură a fost 2013, aşa cum s-a şi întâmplat în luna aprilie. Cei care au realizat infrastructura Catedralei şi-au încheiat mandatul, iar noul constructor estimează terminarea lucrărilor la suprastructură până la începutul anului 2016, având în vedere complexitatea lucrării. Sunt câteva sute de muncitori care lucrează susţinut având în vedere şi vremea foarte bună“, a ţinut să precizeze Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

niţial, costurile au fost estimate la 100 de milioane de euro FOTO Basilica

Iniţial, costurile au fost estimate la 100 de milioane de euro FOTO Basilica

Costurile pentru realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, într-o primă fază, au fost estimate la 100 de milioane de euro, dar după realizarea infrastructurii Catedralei acestea au scăzut cu 20% pentru că materialele de construcţii s-au ieftinit datorită crizei, potrivit lui Constantin Stoica.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara