BOR. Cum arată acum Catedrala Neamului GALERIE FOTO

Catedrala Mântuirii Neamului începe să capete formă, iar în acest moment sute de muncitori lucrează pe şantier pentru a ridica cel mai mare lăcaş de cult din România. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române susţin că viitoarea catedrală va fi gata peste aproximativ doi ani.
Macheta Catedralei Mântuirii Neamului

Macheta Catedralei Mântuirii Neamului

Pe şantierul catedralei se lucrează de ceva vreme la suprastructura lăcaşului de cult, fiind circa 150 de muncitori concentraţi la nivelul parterului, între cota 0 şi +9, potrivit site-ului Basilica. Deşi săptămâna trecută în Capitală a plouat destul de mult, evoluţia lucrărilor nu a fost afectată.
Catedrala Mântuirii Neamului începe să prindă contur FOTO Basilica

Catedrala Mântuirii Neamului începe să prindă contur FOTO Basilica

„Atunci când nu plouă se lucrează în continuare la cofrarea şi armarea grinzilor. Se toarnă betoane, în special în schimbul de noapte. S-au turnat o parte arcele din zona axelor 6 – 11. Mai avem de turnat până la încheierea acestei zone. Se sudează în continuare armături orizontale în zona altarului, se înaintează şi cu zidăria. Ştiţi că pe înălţimea unui etaj care are 9 metri s-a tronsonat execuţia în ploturi sau loturi de câte 3 metri înălţime, se execută întâi zidăria după ce s-a făcut armătura, se toarnă betonul, iar se execută zidărie şi aşa până la cota finală de +9 metri”, a declarat, pentru TRINITAS TV, inginerul Dan Dumitrescu, diriginte de şantier.
BOR: Costurile de la prima etapă au scăzut În ceea ce priveşte prima etapă a lucrărilor, cea care a vizat realizarea infrastructurii, aceasta s-a încheiat în primăvara anului trecut.
Lăcaşul de cult va fi gata peste circa doi ani FOTO Basilica

Lăcaşul de cult va fi gata peste circa doi ani FOTO Basilica

„Termenul de finalizare pentru infrastructură a fost 2013, aşa cum s-a şi întâmplat în luna aprilie. Cei care au realizat infrastructura Catedralei şi-au încheiat mandatul, iar noul constructor estimează terminarea lucrărilor la suprastructură până la începutul anului 2016, având în vedere complexitatea lucrării. Sunt câteva sute de muncitori care lucrează susţinut având în vedere şi vremea foarte bună“, a ţinut să precizeze Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

niţial, costurile au fost estimate la 100 de milioane de euro FOTO Basilica

Iniţial, costurile au fost estimate la 100 de milioane de euro FOTO Basilica

Costurile pentru realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, într-o primă fază, au fost estimate la 100 de milioane de euro, dar după realizarea infrastructurii Catedralei acestea au scăzut cu 20% pentru că materialele de construcţii s-au ieftinit datorită crizei, potrivit lui Constantin Stoica.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva