Avocatul Elenei Udrea: Încuviinţarea arestării, ILEGALĂ

89

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, s-a prezentat marţi la DNA, alături de clienta sa, a doua zi după ce deputaţii au încuviinţat cererea de arestare a fostului ministru în Dosarul Gala Bute

marius_striblea

Striblea vine cu o teorie inedită, prin care vrea să împiedice arestarea Elenei Udrea. Potrivit avocatului, votul de luni din parlament ar fi fost de fap împotriva încuviinţării arestării, pentru a existat o majoritate simplă (50% plus 1 din numărul celor prezenţi), nu calificată (50% plus 1 din numărul total al deputaţilor).

„Cred că va fi o discuţie foarte interesantă cu privire la votul din plen. Nu întruneşte condiţiile legale. Nu intră în prevederile legii privind statutul deputaţilor. Legea cere să existe o majoritate de jumătate plus unu. Pentru încuviinţarea arestării trebuie să existe o majoritate calificată. Vom invoca faptul că hotărârea respectivă e un vot de neîncuviinţare, şi în faţa procurorilor, şi în faţa instanţei”, a declarat avocatul.

DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă pentru săvârșirea de către Elena Udrea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. Solicitarea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în același caz a fost aprobată de deputați cu 170 de voturi ”pentru” și 118 ”împotrivă”. (stiripesurse.ro)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.